SLATKI SUVENIRI
Kušajte križevačku čokoladu

napisao izadmin5

Kušajte križevačku čokoladu

Ovih se dana na lokalnom radiju oglašava križevačka čokolada. Jeste li je već probali?

Čokolaterija proizvodi osam vrsta čokolade i praline s deset vrsta punjenja

Čokolaterija proizvodi osam vrsta čokolade i praline s deset vrsta punjenja

  Čokoladu i praline proizvodi tvrtka Hedona (prema grčkoj riječi za užitak), koju je u veljači 2013. osnovala Udruga invalida Križevci sa željom da se u njoj prvenstveno zapošljavaju osobe s invaliditetom. Trenutno imaju šest zaposlenika, uz direktoricu Anitu Jelić Kiš i voditeljicu proizvodnje Sunčicu Starinec slatki posao u praktikumu Srednje škole „Ivan Seljanec” Križevci rade i četiri osobe s invaliditetom.

Proizvode osam vrsta čokolada i praline s deset vrsta punjenja, pa će sigurno svako nepce naći nešto za sebe: tamna, mliječna, bijela ili miješana čokolada, s lješnjacima ili kandiranim voćem, praline s marcipanom, kokosom, pistacijom, domaćom šljivovicom, voćnim okusima… Težak izbor, zar ne?

Prema komentarima naših učenika slatkiši su im uistinu dobri.
– Na Obrtničkom i gospodarskom sajmu probala sam naribane jabuke prelivene križevačkom čokoladom i oduševila se – rekla je Petra iz 5. b.
– Mislim da je proizvodnja križevačke čokolade dobra i za turističku promociju grada jer se na pakiranju nalazi kratki tekst o Križevcima na hrvatskom i engleskom jeziku – zadovoljna je i Ema iz 6. a.

Čokoladu i praline možete kupiti u „kućici” na Trgu Antuna Nemčića i u nekoliko trgovina u gradu.

Tekst: Dora Sokač, 5. b

Povezani članci