SUSRET MLADIH SUBOTOM
Upoznavanje redovničkoga života

napisao Izvor Osmodec Urednik

Upoznavanje redovničkoga života

Osam učenica naše škole je 11. listopada i 8. studenog  sudjelovalo na susretu djevojaka u Granešini, u samostanu sestara Kćeri Božje Ljubavi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sudionice susreta

Duhovni centar u Granešini redovito održava duhovne susrete za redovnice, ali i susrete djevojaka osmoga razreda i srednje škole. Na posljednja dva susreta bile su i učenice naše škole pod vodstvom s. Marinele.

Susret u listopadu započeo je međusobnim upoznavanjem, nakon kojega smo saslušale nekoliko predavanja o redovima redovnica i redovnika u Hrvatskoj, o vjeri i Božjoj ljubavi. Uslijedio je ručak, a zatim smo izašli na sunce i igrali igru „poštara”. Bili smo podijeljeni u četiri grupe: plavu, zelenu, ružičastu i žutu. Svaka je grupa imala 61 jedan papirić na kojem su pisali crkveni redovi Hrvatske. Po dvorištu je bila sakrivena 61 omotnica koja je predstavljala svaki red. Cilj je bio naći pravu omotnicu i „dostaviti” sve papiriće. Zatim smo se malo odmorile upoznajući pojedine redove. Kasnije smo dobile zadatak da napišemo svoje dojmove o susretu. Prije odlaska još smo imale svetu misu na kojoj smo zahvalile Bogu na predivnom danu. Kao šećer na kraju, sestre su ispekle kestene koje smo prije odlaska slasno pojele.

Misno slavlje

Misno slavlje

Drugi susret

Na susretu u studenome pročitali smo ulomak iz starozavjetne knjige o Jeremiji, Jeremija kod lončara. Na temelju tog ulomka razgovarali smo o „oblikovanju” redovnica te smo same i izradile redovnice od glinamola. Nakon kreativnog izražavanja imale smo pauzu za ručak te smo ponovno igrali igru „poštara”, ali ovaj put samo s pet omotnica koje su predstavljale stupnjeve „oblikovanja” redovnica. Završivši igru, ponovile smo što smo naučili pa smo se mogle pripremiti za klanjanje i svetu misu. Nakon svete mise razgovarale smo o dojmovima te su djevojke izrazile želju da na susret dođu i u prosincu.

"Lončarice" oblikuju redovnice od glinamola

“Lončarice” oblikuju redovnice od glinamola

 

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografije: Dora Rebić, 8. a; s. Antonela Rašić

Povezani članci