SUSRET PRIJATELJSTVA MALIH PODRUČNIH ŠKOLA
PŠ Vojakovački Osijek na susretu u Bakovčici

napisao Izvor Osmodec Urednik

PŠ Vojakovački Osijek na susretu u Bakovčici

Učenici PŠ Vojakovački Osijek s učiteljem Tihomirom Plešom bili su na 11. Susretu prijateljstva malih područnih škola

Učenici i učitelj Radovan Knežević iz Područne škole Bakovčica organizirali su 23. listopada tradicionalne, 11. po redu Susrete prijateljstva malih područnih škola, na kojima su sudjelovali PŠ Bakovčica, PŠ Delovi, PŠ Lepa Ves te učenici naše Područne škole Vojakovački Osijek s učiteljem Tihomirom Plešom.

Susret je započeo upoznavanjem i zajedničkim kulturno-umjetničkim programom u PŠ Bakovčica. Potom je viši savjetnik iz Agencije za odgoj i obrazovanje gospodin Igor Rukljač biranim riječima i kroz program Škole za život upoznao djecu sa zanimanjem „Biti učitelj”. Djeca su potom savjetniku govorila što misle o svojim učiteljima i što im se u njihovim školama najviše sviđa.

Posebno dojmljiv bio je posjet tvornici Podravka i Muzeju društvene prehrane Podravka. Gospođe Ana i Nada upoznale su posjetitelje s Podravkom danas i u prošlosti i bile su zadovoljne kada su od saznale da učitelji djeci puno pričaju o Prehrambenoj tvornici Podravka.

Učiteljica povijesti profesorica Lidija Vranar pričala je o gradu Koprivnica, spomenicima biciklu, dok su šetnjom gradskim trgom, perivojem i ulicama upoznavali sam grad.

Dožupan Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić učenicima je predstavio Koprivničko-križevačku županiju te su saznali koliko županija ima gradova, općina, koje ima tvrtke, koliko ima stanovnika, koje ima kulturne manifestacije šireg značaja i što sve županija nudi posjetiteljima.

Slijedilo je oslikavanje djela od recikliranih materijala. Djela je pripremio ekoumjetnik Nenad Marinac iz Koprivnice. Sva djela  PŠ Bakovčica poklanja Hrvatskom društvu logoraša srpskih koncentracijskih logora iz Vukovara. Niti loše vrijeme (kiša) niti štrajk učitelja nisu omeli učenike i njihove učitelje da zajedno provedu jedan dan u istraživanju, proučavanju, razgovoru, opisivanju, oslikavanju, druženju i igri.

 

Tekst i fotografije: Tihomir Pleša, mag. edu. prim. obraz.; uč. savjetnik

Povezani članci