SVI NA SPORT
Isprobali sedam sportova

napisao Izvor Osmodec Urednik

Isprobali sedam sportova

U Europskome tjednu sporta održan je projekt Svi na sport tijekom kojega su učenici nižih razreda imali priliku upoznati se i isprobati sedam različitih sportova koji se mogu trenirati u našem gradu

Učenici isprobavaju karate

I ove godine u našoj školi obilježavao se Europski tjedan sporta. Prvo je 28. rujna na Vijeću roditelja održano predavanje o utjecaju tjelesne aktivnosti na zdravlje djece. Predavanje su održali dr. Šijan, ortoped i Marjana Fržović, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture. U sklopu predavanja prezentirano je prošlogodišnje održavanje projekta Svi na sport.

Zatim se 3. listopada održao projekt Svi na sport na vanjskim igralištima, dvorani i stadionu. Na prezentaciju sportova došli su svi učenici nižih razreda matične i područnih škola te prvi put djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje grada Križevaca. Sportove koji su prezentirani djeca su obilazila i isprobavala, odnosno sudjelovala uz vodstvo svojih učiteljica, a učiteljice su od predstavnika svakog sporta dobile informacije o terminima treninga i podatke za kontakt.

Odazvala se većina klubova našeg grada, a sudjelovali su: nogomet, košarka (m + ž), odbojka, rukomet (m + ž), ples, karate, taekwondo. Djeca su bila jako zadovoljna zato što su nakon ukinutih mjera mogla sudjelovati i  probati sportove.

Tekst: Marjana Fržović, prof.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.; Marjana Fržović, prof.;
Anđelka Balić, uč.

Povezani članci