Top

Isprobali sedam sportova

U Europskome tjednu sporta održan je projekt Svi na sport tijekom kojega su učenici nižih razreda imali priliku upoznati se i isprobati sedam različitih sportova koji se mogu trenirati u našem gradu

Učenici isprobavaju karate

I ove godine u našoj školi obilježavao se Europski tjedan sporta. Prvo je 28. rujna na Vijeću roditelja održano predavanje o utjecaju tjelesne aktivnosti na zdravlje djece. Predavanje su održali dr. Šijan, ortoped i Marjana Fržović, učiteljica tjelesne i zdravstvene kulture. U sklopu predavanja prezentirano je prošlogodišnje održavanje projekta Svi na sport.

Zatim se 3. listopada održao projekt Svi na sport na vanjskim igralištima, dvorani i stadionu. Na prezentaciju sportova došli su svi učenici nižih razreda matične i područnih škola te prvi put djeca iz Centra za odgoj i obrazovanje grada Križevaca. Sportove koji su prezentirani djeca su obilazila i isprobavala, odnosno sudjelovala uz vodstvo svojih učiteljica, a učiteljice su od predstavnika svakog sporta dobile informacije o terminima treninga i podatke za kontakt.

Odazvala se većina klubova našeg grada, a sudjelovali su: nogomet, košarka (m + ž), odbojka, rukomet (m + ž), ples, karate, taekwondo. Djeca su bila jako zadovoljna zato što su nakon ukinutih mjera mogla sudjelovati i  probati sportove.

Tekst: Marjana Fržović, prof.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.; Marjana Fržović, prof.;
Anđelka Balić, uč.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.