SVJETSKI DAN KNJIGE, ŽUPANIJSKO NATJECANJE „ČITANJEM DO ZVIJEZDA”
Deset godina odgajamo čitatelje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Deset godina odgajamo čitatelje

U našoj školi učenici punih deset godina sudjeluju u projektu Čitanjem do zvijezda. Povodom Svjetskoga dana knjige pogledajte videoprezentaciju o sudionicima toga natjecanja

ovogodišnji natjecatelji u Čitanju do zvijezda David Kapor, Dora Posavec, Dora Lovreković i Mirjam Balen

Povodom Svjetskog dana knjige učiteljica Martina Iveković i učenik David Kapor (7. e), uz pomoć knjižničarke Romane Erhatić i učitelja Velimira Ivekovića, napravili su prezentaciju o razvijanju ljubavi prema čitanju u našim učenicima sudjelovanjem u projektu Čitanjem do zvijezda.

Naša se škola u projekt uključila prvi put u školskoj godini 2011./2011., a sudjeluju učenici pod mentorstvom učiteljica hrvatskoga jezika i knjižničarke Romane Erhatić. Odaziv učenika svake je godine iznimno velik.

Tijekom deset godina sudjelovali su ovi učenici: 2011./2012. Ana Kušec, Ana Valičević i Dijana Širjan (3. mjesto na regionalnoj razini), 2012./2013. Mihaela Stručić,  Andreja Bratić i Ivana Harča (sudjelovanje na županijskoj razini) te Marko Zagorec (2. mjesto u kategoriji kreativnoga uratka), 2013./2014. Laura Vukelja, Ana Filipan, Marta Hajduković i Leona Čevisek (sudjelovanje na županijskoj razini), 2014./2015. Ivana Harča, Dorotea Picig, Ana Kuharović i Mihaela Slunjski (sudjelovanje na županijskoj razini), 2015./2016. Ivana Vrbančić, Ana Kuharović, Gabriela Puškar i Martin Viher (sudjelovanje na županijskoj razini, na kojoj je domaćin bila naša škola), 2016./2017. Gabriela Puškar, Sofija Krnjak, Lea Lovreković i Nika Prelec (sudjelovanje na županijskoj razini), 2017./2018. Lea Lovreković, Daria Radanović i Tomislav Stručić (sudjelovanje na županijskoj razini), 2018./2019. Lea Lovreković, Dora Lovreković i Lana Crnčić (sudjelovanje na županijskoj razini) i Dora Marin (3. mjesto u kategoriji kreativnoga uratka), 2019./2020. Dora Lovreković, Mirjam Balen, Dunja Rebić  i Dora Marin (sudjelovanje na županijskoj razini).

Ove se godina naša ekipa, koju čine Dora Lovreković, Mirjam Balen i Dora Posavec, okrunila prvim mjestom na županijskoj razini te se marljivo pripremaju za državno natjecanje, a David Kapor osvojio je 3. mjesto svojim izlaganjem U svijetu knjiga u kategoriji kreativnog uratka.

Pogledajte videoprezentaciju, u podlozi je Davidovo izlaganje koje je pripremio za županijsko natjecanje.

Tekst: MVR
Fotografije:  Romana Erhatić, prof.

Povezani članci