ŽUPANIJSKA NATJECANJA
Učenici se natjecali u brojnim područjima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici se natjecali u brojnim područjima

Iako se u uvjetima epidemije teško koncentrirati na učenje, naši su učenici unatoč tome uspjeli ostvariti zapažene uspjehe na županijskim natjecanjima, koji su se ove školske godine uglavnom morali održati u matičnoj školi

nastup Frana Kneževića na županijskome Lidranu

Lidrano

Na županijskome Lidranu sudjelovao je veći broj učenika naše škole. U kategoriji literarnih radova natjecala se Petra Peškir Harča (8. r.) s radom Dimnjaci (mentorica Nina Drakulić). U kategoriji novinarskih radova natjecala se Lana Hegedić (7. r.) s radom Križevačke brončane blizanke  i Lana Gršić ( 7. r.) s radom Učitelj Bogdanović dobio papin blagoslov i čestitku, oba pod mentorstvom Martine Valec-Rebić, kao i Dunja Rebić kao urednica školskoga lista Izvor te Ivan Budisavljević (7. r.) i Kristina Cvrtila (7. r.) s radijskom emisijom Maske koje život znače (mentorica Ana Andrić). U kategoriji dramsko-scenskoga stvaralaštva Fran Knežević (5. r.) izvodio je monolog Koze su zakon (mentorica Suzana Balić), a Marko Sekelj (5. r.) izveo je recitaciju Što su sanjale životinje jedne lijepe mjesečne noći (mentorica Martina Iveković).

Izravno na državnu razinu upućen je Fran Knežević sa svojim monologom. Na još jednu prosudbu na državnoj razini upućen je rad Lane Gršić u kategoriji novinarskih radova te rad Petre Peškir Harče u kategoriji literarnih radova. Petra Peškir Harča pozvana je nakon prosudbe državnoga povjerenstva na državni Lidrano.

Hrvatski jezik

Na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika, održanome 10. ožujka u našoj školi zbog epidemiološke situacije, naše su učenice ostvarile ove rezultate: u kategoriji sedmih razreda Lara Zidarić osvojila je treće mjesto, Dunja Rebić četvrto, a Lena Ivanček jedanaesto mjesto. Mentorica im je Martina Valec-Rebić. U kategoriji osmih razreda Patricija Ištvanović (mentorica Nina Drakulić) osvojila je četvrto, a Marija Skrba (mentorica Danijela Zagorec) šesto mjesto.

natjecanje iz hrvatskoga jezika

Povijest

Županijsko natjecanje iz povijesti održano je 12. ožujka u organizaciji OŠ Ferdinandovac, no učenici su zbog epidemiloških uvjeta ispit pisali u svojim školama. Patricija Ištvanović iz 8. c (mentorica Vedrana Rađa) osvojila je treće mjesto.

Matematika

Učenik 4. a razreda Luka Novosel Glavočević osvojio je treće mjesto na županijskom natjecanju iz matematike, koje se održalo 29. ožujka u našoj školi, pa su se zadaci slali u OŠ „Đuro Ester” u Koprivnici. Mentorica je Nataša Marković. Za četvrte razrede to je najviša razina natjecanja.

Na županijskom natjecanju iz matematike sudjelovali su i učenici 6. razreda: Filip Komarica koji je osvojio drugo mjesto i Vedrana Podravec s osvojenim četvrtim mjestom, te učenica 5. razreda Gabrijela Čapek, koja je osvojila osmo mjesto. Mentorica im je bila Gordana Podravec.

Natjecali su se i učenici sedmoga razreda te je Tin Jembrek osvojio četvrto mjesto, a Ivan Vujčetić peto mjesto (mentorica Katarina Mijić).

Fizika

Na županijskom natjecanju iz fizike koje se održalo 9. ožujka u našoj školi Marija Skrba iz 8. b razreda (mentorica Anica Hrlec) osvojila je četvrto mjesto.

Biologija

Županijsko natjecanje iz biologije održano je 15. ožujka u OŠ Gola. U kategoriji 7. razreda učenik Ivan Vujčetić (7. a) pod mentorstvom učitelja Dine Borčića osvojio je prvo mjesto, no, nažalost, za svega 0,5 bodova ostao je bez državnog natjecanja. Sudjelovali su još i ovi učenici: David Kapor (7. e, mentorica Kristina Benčak) – peto mjesto, Magdalena Kranjčić (8. d, mentorica Kristina Benčak) – jedanaesto mjesto te Kruno Kamenjak (8. d, mentorica Kristina Benčak)  – dvanaesto mjesto.

Kemija

Županijsko natjecanje iz kemije također je provedeno u našoj školi, i to 11. ožujka. U kategoriji sedmoga razreda sudjelovali su Ivan Vujčetić (7. a) i Lara Zidarić (7. b). Ivan je osvojio drugo mjesto, a Lara šesto mjesto. Mentor im je bio Matej Dobrić.

Njemački jezik

Učenica Karmen Mikulec iz 8. b razreda sudjelovala je na županijskom natjecanju iz njemačkog jezika te je osvojila četvrto mjesto (mentorica Dijana Košutić).

Engleski jezik

Na županijskom natjecanju iz engleskoga sudjelovala je Magdalena Kranjcić iz  8. d razreda pod mentorstvom Irene Horvat. Osvojila je 10. mjesto.

Katolički vjeronauk

Na županijskom/biskupijskom natjecanju koje je održano 23. ožujka (škola domaćin OŠ Ljudevita Modeca Križevci, ali su se testovi pisali u matičnim školama) skupina od četiri učenice: Lucija Kepa, Ena Pavlović, Klara Kokot i Lana Crnčić osvojile su 17. mjesto.

Čitanjem do zvijezda

Na čitateljskom natjecanju Čitanjem do zvijezda ekipu naše škole činile su Mirjam Balen, 7. b, Dora Lovreković, 7. e i Dora Posavec, 7.e te su osvojile prvo mjesto i upućuju se na državno natjecanje koje će se također održati online 10. svibnja. U kategoriji izrade plakata sudjelovao je David Kapor, 7. e izlaganjem U svijetu knjiga te osvojio treće mjesto. Učenici su nagrađeni knjigama. Mentorice su Romana Erhatić, Martina Iveković, Martina Valec-Rebić.

Tekst: Dunja Rebić, 7. r.
Fotografije: MVR, Anica Hrlec,
Romana Erhatić, Nataša Marković

Povezani članci