SVJETSKI DAN ŠTEDNJE
Važno je naučiti štedjeti

napisao Izvor Osmodec Urednik

Važno je naučiti štedjeti  

Naši su učenici obilježili Svjetski dan štednje posjetom križevačkim bankama

U utorak, 31. listopada povodom Svjetskog dana štednje učenici 2. a razreda posjetili su Erste banku. Kad smo ušli u banku, dočekali su nas ljubazni zaposlenici i jedan naš roditelj, djelatnik banke kojem ovim putem srdačno zahvaljujemo na gostoprimstvu. Djeca su pitala sve što ih je zanimalo, a ukoliko bi odgovorili točno na pitanje čemu sve banka služi i što se sve u njoj radi, učenici bi za nagradu dobili balon. Vidjeli su kako izgleda trezor i čemu služi. Nakon razgleda javili su se pozitivni dojmovi. Svi zajedno smo se fotografirali i veselo krenuli natrag u školu.

U ponedjeljak, 30. listopada učenici 1. b razreda sa svojom učiteljicom posjetili su Zagrebačku banku povodom Svjetskog dana štednje. Dočekale su ih ljubazne djelatnice banke. Učenici su upoznali kako banka radi i da trebamo prvo uzeti broj iz aparata i čekati u redu. Uplatu ili isplatu novaca obavljamo na blagajni banke. Svojim potpisom potvrđujemo uplatu ili isplatu novaca. Svaki učenik je na blagajni dobio prigodan poklon.

Sljedeće su upoznali bankomat koji ih je oduševio. Sa zanimanjem su pratili djelatnicu koja im je objašnjavala koja je svrha bankomata, kako dobivamo novac iz njega i da možemo novac i položiti. Na kreditima smo čuli zanimljivu priču o djevojčici koja je štedjela za svoj bicikl. Nakon priče je slijedio mali kviz znanja na koji su učenici odlično odgovarali. Na kraju posjeta dobili smo bombone i vjetrenjače.

Nakon banke slijedio je obilazak Trga J. J. Strossmayera gdje smo naučili koja vrsta cvijeća cvjeta u ovo doba godine. Na stadionu smo se razgibali i utrkivali. Slijedio je povratak u školu pun lijepih dojmova.

Tekstovi i fotografije: Petra Stančić, pripravnica;
Brankica Salopek, uč. razredne nastave

Povezani članci