SVJETSKI DAN VODA
Čista voda je prvi i najvažniji lijek na svijetu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čista voda je prvi i najvažniji lijek na svijetu

Svjetski dan voda, 22. ožujka, obilježili su u našoj školi izradom panoa, kvizom i kušanjem vode s okusom bez šećera iz domaće radinosti

Kušanje izvorske vodu s okusom, bez dodanih šećera, napravljene u domaćoj radinosti profesorice Anice Hrlec

U našoj školi u sklopu nastave biologije, fizike i kemije obilježio se Svjetski dan voda. Ove su godine učenici sa svojim profesorima kemije Matejem Dobrićem i biologije Petrom Kačarovski izradili edukativni pano izložen u hodniku škole. Iz izloženih sadržaja učenici su mogli saznati koliko je voda važna za život ljudi, biljaka i ljudi na Zemlji, koliko je važan ciklus kruženja vode u prirodi te koliko je voda važna u nastanku života na Zemlji. Posebna pažnja posvetila se potrebi štednje vode kroz savjete koji su primjenjivi u svakodnevnici jer je količina pitke vode ograničena na samo 1 % od ukupne količine vode na Zemlji. Na panou mjesto su pronašle i izreke o vodi, kao što je narodna: „Čista voda je prvi i najvažniji lijek na svijetu.”

Svoje stečeno znanje učenici su mogli provjeriti putem kviza te osvojiti nagradu, paket čiste izvorske vode. Najuspješnija je u kvizu bilu Ema Horvat, 8. d.

Uz navedene aktivnosti učenici oba turnusa mogli su kušati izvorsku vodu s okusom, bez dodanih šećera, napravljenu u domaćoj radinosti profesorice Anice Hrlec. Svojim čulima mogli su osjetiti okuse borovnice, limuna, naranče ili pak jabuke.

Tekst: Anica Hrlec, prof.
Fotografije: Matej Dobrić, prof.

Povezani članci