TERENSKA NASTAVA
Na Picassovoj izložbi i kazališnoj predstavi

napisao izadmin5

Na Picassovoj izložbi i kazališnoj predstavi

Sredinom travnja učenici 7. e i 8. b razreda išli su u Zagreb na Picassovu izložbu i kazališnu predstavu Ljubav ili smrt

zagreb 1

  Sedmaši i osmaši u travnju su u pratnji učiteljica hrvatskog jezika Martine Valec Rebić i Martine Tumpe i učitelja matematike Velimira Ivekovića išli na terensku nastavu. Po dolasku u Zagreb učenici su imali vremena za kratku šetnju u parku u blizini Centra za kulturu Trešnjevka, koji je ugostio kazalište Smješko s predstavom Ljubav ili smrt nastalom prema istoimenom romanu Ivana Kušana. Mnogima se predstava svidjela jer govori o dječaku Koku koji piše svoj roman i nesretno je zaljubljen u djevojku koja je zaljubljena u drugog dječaka. Ipak, na kraju shvaća da je njegova prava ljubav jedna druga djevojka.– Sadržaj predstave mi se svidio, a posebno mi se dopala scenografija gdje su glumci jako vješto mijenjali mjesta radnje – rekao je Eugen Kulović, učenik 8. b razreda.

Slikanje s glumicom Mirtom Zečević

Slikanje s glumicom Mirtom Zečević

 Picassovu umjetnost nije lako razumjeti

U Galeriji Klovićevi dvori posjetili su izložbu slika Pabla Picassa, španjolskog slikara koji se smatra najistaknutijim slikarom 20. stoljeća. Tamo su proširili svoje znanje o Picassovom životu i stvaralaštvu, o kojemu su slušali predavanje učiteljice likovne kulture Senke Pleše, koja je učenike pripremila za susret s neobičnim slikama u stilu kubizma i sugestivnog ekspresionizma.

– Izložba je bila jako poučna i drago mi je što sam vidjela tako vrijedne slike, no neke slike nisam baš shvatila – iskrena je Linda Gajski iz 8. b.

Tekst: Valjak Valentina, 8. b
Fotografija: Martina Lacković, 7. e

 

Povezani članci