TERENSKA NASTAVA
Prvaši u Zagrebu

napisao izadmin5

Prvaši u Zagrebu

Učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim su učiteljicama Suzanom Balić i Ivkom Kajganić sredinom ožujka bili na terenskoj nastavi u Zagrebu

Učenici su posjetili kazalište i zoološki vrt

Učenici su posjetili kazalište i zoološki vrt

  U ponedjeljak 18. ožujka prvaši su bili na terenskoj nastavi u Zagrebu. Dan je počeo s kišom koja ih je pratila čitavim putem, ali nije im uspjela pokvariti raspoloženje.Posjetili su kazalište „Žar ptica” gdje su pogledali predstavu napravljenu prema engleskoj narodnoj priči Janko i čarobni grah. Priča je to o dječaku Janku koji nakon mnogih neobičnih dogodovština spoznaje da su dobrota i poštenje najveće bogatstvo.Ručali su u restoranu McDonald’s, a zatim krenuli u Zoološki vrt. Cilj posjeta bio je razvijanje svijesti o potrebi očuvanja životinjskih vrsta i same prirode te obogaćivanje znanja o životinjama. Ljubazni vodič upoznao ih je s karakteristikama mnogih životinja: riba, vodozemaca, gmazova, ptica i sisavac. Promatrali su kako se hrane, izgledaju i kako se ponašaju.

Nakon upoznavanja s divljim životinjama posjetili su sklonište za nezbrinute životinje grada Zagreba – azil Dumovec. Stanovnici skloništa su napušteni kućni ljubimci – psi. Tamo su doznali da se svi psi koji se udomljavaju iz skloništa cijepe protiv bjesnoće i ostalih zaraznih bolesti te se mikročipiraju, a odrasli i steriliziraju, tj. kastriraju.

Učenici su se vratili kući obogaćeni za još jedno novo iskustvo.

Posjetili su i azil za pse Dumovec

Posjetili su i azil za pse Dumovec

Tekst: Dora Rebić, 7. a
Fotografije: Suzana Balić

 

Povezani članci