TIKVIJADA
Tikva može postati što god zamisliš

napisao Izvor Osmodec Urednik

Tikva može postati što god zamisliš

Na tradicionalnoj Tikvijadi u Društvu „Lipa” tikva našeg učenika Davida Matešića osvojila je prvo mjesto, a skupni rad učenika 1. c razreda drugo mjesto

Prelijepi i kreativni radovi naših učenika

 U organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva „Lipa” održana je 27. listopada već tradicionalna Tikvijada Magde Logomer Herucine.

Predsjednica Društva Danijela Švagelj na početku je susreta pohvalila učenike za kreativnost rekavši: „Sjajno je koliko ljudska glava ima mašte u sebi i što je spremna kreativno izmisliti” te uputila zahvalu svim školama, udrugama, vrtićima i pojedincima koji su sudjelovali u ovogodišnjoj Tikvijadi. Zatim su djeca crtala svoje tikve i slušali priču Juha od bundeve koju je čitala članica Društva Željka Kržek Novosel.

Uslijedilo je proglašenje najboljih tikvica. Učenici 1. c razreda naše škole pod vodstvom učiteljice Sandre Maurović osvojili su drugo mjesto, dok je pehar Magde Lugomer Herucine osvojila Udruga „Maslačak”.  Treće mjesto pripalo je 1. d razredu Osnovne škole „Vladimir Nazor”  učiteljice Moni Harče. Nagradu za najbolji pojedinačni rad osvojio je David Matešić, također učenik naše škole.

O ocjeni radova odlučivao je žiri, a ove godine su u žiriju bili članovi Društva „Lipa” Martin Martinčić, Valentina Martinčić i Željka Kržek Novosel te dvije vanjske sutkinje, Sanja Vujić i Ana Havoić.

Na Tikvijadi su svoje radove izložili i učenici naše Područne škole Veliki Raven te produženog boravka. Svojim je prisustvom Tikvijadu uzveličao i Sandro Novosel, pročelnik Upravnog djela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam.

Tekst: Ivana Stručić, 7. d
Fotografije: Sandra Maurović, uč.; krizevci.tv

Povezani članci