TJEDAN MATEMATIKE
S matematikom od jutra do mraka

napisao Izvor Osmodec Urednik

S matematikom od jutra do mraka

Oko 210 učenika uključilo se u projekt Večer matematike tijekom kojega su ne samo jednu večer nego cijeli tjedan rješavali različite matematičke zadatke i zagonetke

Učenice 1. b razreda

Naša škola i ove se godine uključila u projekt Večer matematike pa je tako bila jedna od 111800 sudionika iz cijele Hrvatske. Iako je službeni datum bio 7. prosinca, zbog raznih obveza učenika i učitelja „večer” se razvukla na cijeli tjedan – od jutra do mraka!

– Ako pitate učenike koji predmet im je među najneomiljenijima u školi, uglavnom će reći matematika, bez obzira koji razred pohađaju. Kako bi promijenili mišljenje o tom predmetu i ukazali da je matematika neizostavni dio svakodnevnice, a čak može biti i zabavna, Hrvatsko matematičko društvo od 2013. godine provodi projekt Večer matematike. – ispričala je učiteljica Gordana Podravec.

Večer matematike skup je zanimljivih radionica koje potiču izgradnju pozitivnog stava učenika prema matematici. Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima otkriva često zaboravljenu, zabavnu stranu matematike, stvara nove ideje o tome što matematika jest i čime se bavi te dokazuje da matematičke probleme, i bez da smo svjesni vlastitog talenta, svakodnevno svi uspješno rješavamo.

Ove godine ukupno je projektom obuhvaćeno oko 210 učenika. Iz matične škole uključile su se učiteljice nižih razreda Anđelka Balić, Lucija Martinčić, Josipa Rabadžija, Suzana Balić, Nataša Majnarić, Sandra Maurović, Katarina Harča Sinković, Brankica Salopek, iz viših razreda učiteljice Katarina Mijić i Gordana Podravec, a iz područnih škola Veliki Raven učiteljica Jasmina Borošak i Vojakovački Osijek učitelj Tihomir Pleša.

Prema fotografijama sami možete zaključiti je li projekt bio uspješan!

Tekst: Magdalena Božić, 8. a
Fotografije: učiteljice Gordana Podravec, Lucija Martinčić, Nataša Majnarić,
Suzana Balić, Katarina Mijić, Jasmina Borošak, Anđelka Balić

Povezani članci