JANJA PREPORUČUJE
Ne znate koje knjige čitati? Možda vam se ove svide!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ne znate koje knjige čitati? Možda vam se ove svide!

Zovem se Janja Karlovčec. Učenica sam šestog razreda osnovne škole i jako volim čitati, pjevati, pisati, plesati i slikati. Sviram gitaru i treniram ples. Jako volim učenje drugih jezika, ali ponajviše čitanje. Mladi često kažu da je čitanje naporno i dosadno, ali ja mislim da je čitanje važno za razvoj mašte. Često ulazim u svoj svijet mašte i jako volim samo zaboraviti na vrijeme i prepustiti se knjizi.


janja

Clive Staples Lewis
Kronike iz NarnijePosljednja bitka

Preporučujem ovaj roman mladima koji vole napete i uzbudljive knjige. Ova knjiga mi se svidjela jer volim akciju. U romanu je prikazana borba dobra i zla napisana kao rat među mističnim stvorenjima i ljudima. Ako volite čitati fantazije, mislim da je ova knjiga stvorena za vas. Pročitala sam je nekoliko puta i malo me podsjeća na knjigu Pet prijatelja. Po mom je mišljenju vrijedno pročitati svih sedam nastavaka Kronika: Čarobnjakov nećak, Lav, vještica i ormar, Kraljević Kaspijan, Plovidba broda Zorogaza, Srebrni stolac i Posljednja bitka.

Erin Hunter
Warrior cats – Iskušenje tame


Ova knjiga je također fantazija, puna iščekivanja i napetosti. Preporučujem svih šest dijelova: U divljini, Vatra i led, Tajna šuma (Šuma tajni), Oluja bijesa, Opasan put i Iskušenje tame. Pročitala sam sve dijelove na preporuku prijateljice, pa ja sad preporučujem vama. Ova knjiga je kao stvorena za ljubitelje mačaka i životinja, jako zanimljiva i zabavna, sadrži jako puno napetih dijelova. Bila sam jako razočarana kada sam saznala da ostale knjige iz serijala Warrior cats  nisu prevedene na hrvatski.

Katherine Arden
Tijesni prostori


Knjiga Tijesni prostori odlična je knjiga za obožavatelje horora. Prilično je napeta, a pomalo i zastrašujuća. Nakon čitanja ove knjige dobila sam ideju za pisanje svoje vlastite knjige. Preporučujem je za djecu od dvanaest godina nadalje. Sigurna sam da će se svidjeti svima koji vole strašne knjige.

Eleanor Watkins
Svaka cura ima svoju priču

U ovoj se knjizi radi o djevojkama koje šire prijateljstvo unatoč svim problemima na koje nailaze. Preporučila bih je djevojkama 13+ zbog razumijevanja teme i poante. Ja sam je počela čitati s jedanaest godina, ali mislim da je to bilo prerano. Također ima nastavke: Svaka cura ima svoju priču, Svaka cura ima svoju priču 2, Svaka cura ima svoju priču 3. Nadam se da će vam se svidjeti ako volite čitati nešto realno, ali i uzbudljivo.

Morea Banićević
Demon školske knjižnice

U ovoj knjizi sam također dobila ideju za pisanje kao i u Tijesni prostori. Posebna je zato što se radi o šestašima koji se susreću s problemima ljubavi te školskim i obiteljskim problemima. Preporučujem je djeci od jedanaest godina naviše. Možete pročitati i nastavke ako želite, ali ovu knjigu izdvajam jer mi se činila jako dobrom. Izašao je i nastavak Dvojnici iz tame koji još nisam pročitala, ali mi se i sam naslov čini zanimljivim.

Tekst: Janja Karlovčec, 6. r.

Povezani članci