UČENICI NIŽIH RAZREDA
Seljanec je lijep, ali nam je draža naša škola

napisao Izvor Osmodec Urednik

Seljanec je lijep, ali nam je draža naša škola

Dok su zbog epidemije i oštećenja zgrade nakon potresa učenici viših razreda pratili nastavu na daljinu, učenici nižih razreda na dva su se tjedna preselili u prostore Srednje škole „Ivan Seljanec”. Nakon povratka svih učenika na nastavu uživo i u našu staru školu pitali smo malce za dojmove. Pogledajte što su nam otkrili!

učenici 2. c razreda

Ema Pengov, 1. a: Meni je u Seljancu bilo jako lijepo. Jako mi se sviđala škola. Sviđala mi se jer smo imali bijelu ploču i učiteljica je pisala flomasterima. Osim naše učionice vidjeli smo dvoranu. U njoj smo se razgibavali, vježbali i trčali u krug. Kada bih morala birati između škola, radije bih išla u našu zato što mi je draža.

Patrik Ivšak, 1. a: Meni je u Seljancu bilo odlično. Vidio sam koševe, bilo mi je izvrsno svakoga jutra trčati oko terena i gledati veliku djecu kako igraju. Moja mi je učionica bila dobra. U toj školi svladao sam i strah od visine. Prvi put sam se popeo na kat škole i vidio sam da nije strašno biti visoko, bio je lijep pogled.

Gabriela Majerić, 1. b: Meni je u Seljancu bilo baš dobro. Imali smo bijelu ploču po kojoj se piše flomasterima, prostor je bio velik. Imali smo dvoranu i tamo smo išli vježbati, svidjele su mi se i stepenice, imali smo dovoljno klupa za sve. Uglavnom, bilo nam je lijepo. Vježbali smo skrivanje u slučaju potresa. Kada sam se vratila u našu školu, bila sam jako radosna zato što mi je ipak moja škola najdraža. Jedino bih, da mogu, iz one škole u našu preselila ploču.

Gabrijel Brlić, 1. b: U Seljancu mi je bilo jako dobro. Imali su puno prostora. Jako mi je bila lijepa ploča s flomasterima, probao sam pisati, vrlo je zabavno. U dvorani smo imali ljestve. Igrali smo štafetu. Također, tamo smo imali vježbu evakuacije. Kada bih morao birati u koju školu bih radije išao, ne bih se mogao odlučiti.

Marelin Mesaroš, 1. c: Meni je u školi Seljanec bilo dobro, svidjele su mi se vješalice za jakne i markeri za bijelu ploču. Sjećat ću se likovnog, ti su mi sati bili posebni. Bili smo i u dvorani. Dvorana je velika i široka.

Kristijan Vrhovec, 1. c: U Seljancu mi je bilo dobro. Svidjela mi se učionica. Imala je bijelu ploču. Vidio sam da svaka učionica ima umivaonik. Naša je učionica bila na katu pa je bio lijep pogled. Kad bih morao birati, išao bih u našu školu jer je veća i ima veću ploču.

učenici 3. b razreda

Lara Antolić, 2. a: U Seljancu mi je bilo odlično jer imaju nove učionice i novu dvoranu. Vidjela sam stolove za tenis,  imali samo lopte i druge sprave. Učionica je lijepa, ima ploču za projektor i bolje se vidi kad učiteljica piše. Kada bih morala birati, išla bih radije u školu Ivan Seljanec jer je nova i modernija.

Lili Marin, 2. a: U srednjoj školi mi je bilo lijepo jer je nova škola. Svidjela mi se ploča za projektor. Imaju ploče za flomastere, probala sam pisati i bilo je lakše nego pisanje kredom. Bili smo na katu i pogled je bio lijep. Vidjela sam igralište i drugu djecu. Učionica je nova, ima nove prozore.

Isabela Štriga, 2. b: u Seljancu mi je bilo baš lijepo. Bilo je lijepo promijeniti mjesto i malo razgledati školu u koju ćemo možda kasnije ići. Prostor im je tamo velik i ukrašen. Učionica u kojoj smo bilo imala je balkon i klimu. Osim naše učionice vidjeli smo dvoranu. Bila je lijepa. No, ipak bih radije išla u našu školu jer mi je bliže kući.

Tristan Kuri, 2. b: U Seljancu je bilo jako lijepo. Svidjele su mi se ploče i flomasteri, a još biše klupe. Modernije su i imaju neke ormariće. Neke klupe se mogu razdvojiti pa ima mjesta za više učenika. Ploča je bijela i pametna. U dvorani su mi se svidjele sprave i to što ne moramo izlaziti na hladno jer je dvorana spojena sa školom. Kad bih imao mogućnost, iz one škole bih preselio k nama klupe.

Nera Zidarić, 2. c: Bilo je lijepo u Seljancu jer smo tamo imali pametnu ploču i lijepu dvoranu. Pametna ploča znači da po njoj možeš pisati, gledati na njoj crtiće i crtati. U dvorani smo imali kozliće,  što mi se jako svidjelo. Za uspomenu smo se slikali i izradili plakat.

Igor Tačković, 2. c: Bilo je dobro u drugoj školi. Velika je i lijepa, ali mi se nije svidjelo jer je jedna boja svuda. Dvorana mi se isto svidjela jer je bila jako nisko i nismo morali izlaziti na hladno. U učionici je bilo zanimljivo jer smo imali pametnu ploču i vješalice za jakne. Na stolovima smo imali kukicu za torbe. Jako je lijep i velik prostor kod ulaza, tamo je kafić. Naša je učionica bila na katu i svidjelo mi se što su imali velike prozore pa se moglo gledati van. Kada bih mogao birati, išao bih u našu školu, ipak mi ljepša, ima više boja i srcu mi je draža.

učenici 4. a razreda

Franka Sokač, 3. a: U Seljancu je bilo odlično.  Škola je jako lijepa i uredna. Tamo smo imali pametnu ploču. Na pametnoj ploči možemo igrati igrice za ponavljanje i rješavati zadatke na Izziju. Pisali smo flomasterima po ploči, to je bilo zabavno. Osim naše učionice vidjeli smo veliko igralište i kuharski praktikum. To je mjesto gdje budući kuhari uče kuhati, pripremili su nam perece i pričali su nam o zdravlju.

Ivan Orak, 3. a: Bilo je lijepo u drugoj školi, bilo je sve novo. Imali smo projektor. Par nas je išlo razgledati cijelu školu. Posebno je lijepa bila naša učionica. Svidio mi se posjet kuharskom praktikumu. Vidjeli smo lijepi pogled dok smo obilazili školu. Za oproštaj smo pripremili plakat. Sa školom sam se pozdravio tako da sam rekao: „Bok, školo! Možda ti se jednom vratim!” Kad smo se vratili u našu staru školu, bio sam radostan jer dugo nisam bio u svojoj učionici, a u nju idem od prvog razreda.

Iva Krnjić, 3. b: Bilo je lijepo u drugoj školi. Tamo smo imali bijelu ploču, bile su veće prostorije, škola je novija. Bili  smo u dvorani, velika je i ima klupe za odmor. Jako mi se svidjela bijela ploča jer mi je lakše pisati po njoj.

Gabrijel Ščuric, 3. b: U Seljancu je bilo lijepo i zabavno. Ta škola ima više mjesta i veće su klupe. Imaju pametnu ploču. Tamo smo pisali, učili, čitali. Bili smo i u dvorani. Velika je i lijepa. Primili su nas kao i svaka druga škola. Dočekali su nas učitelji i ravnateljica.

Ivona Posavec, 3. c: U Seljancu mi je bilo dobro. Nove su klupe i stolci. Klupe su više. Imali smo drugačiju ploču. Naša je učionica bila smještena na katu. Kada bih mogla birati, išla bih u školu Ivan Seljanec. Iz one škole bih u našu preselila klupe jer su naše jako male.

Ivan Pavao Mesaroš, 3. c: U Seljancu mi je bilo dobro, sve je novo, imaju veliku dvoranu. Učionica ima bijelu ploču i flomastere te mali pano. Pisao sam flomasterima i bilo je zanimljivo. Na pano smo stavili pahuljice koje smo izradili na satu likovnog. Kada bih morao birati, radije bih išao u našu školu jer sam se na nju baš nekako navikao.

Anica Đurec, 3. d: U Seljancu mi je bilo lijepo. Sviđalo mi se to što smo imali velik razred, pametnu ploču i dvoranu. Ona je učionica veća, neoštećena, no ploča je tamo manja. Pisali smo markerom po ploči. Kada smo morali promijeniti školu, nije mi jako bilo žao jer volim promjenu, zanimljivo mi je vidjeti kako je u drugim školama. Dvorana je slična našoj, no malo je manja. Najveća razlika u dvoranama je to što se do naše mora pješačiti.

Roko Jagović, 3. d: Bilo mi je jako dobro ići u školu Ivan Seljanec. Učionica mi se svidjela jer je veća od naše i imali smo umivaonik. Dvorana mi je isto bila bolja jer ovdje moramo daleko hodati do dvorane, a tamo smo išli kroz hodnik. Dvorana je velika, ima puno sprava, a tamo sam i naučio napraviti kolut unaprijed. Za oproštaj smo napravili strip koji smo dali ravnateljici. U stripu smo nacrtali školu i kako se igramo u parku, napisali smo kako nam je bilo, kako smo doživjeli boravak u srednjoj školi. Kada bih morao birati između škola, radije bih išao u Seljanec jer mi je bolja i veća.

u kuharskome praktikumu

Klara Mihalić, 4. a: Meni je u Seljancu bilo dobro jer je velika škola, ima bijelu, pametnu ploču. Učionica je bila velika, nova i čista. Bili smo na prvom katu, gdje je bio lijep pogled. Vidjeli smo i dvoranu. Dvorana je lijepa i velika, ima mnogo sprava.

Lovro Vukonić, 4. a: Meni je u Seljancu bilo lijepo jer je škola nova i uredna. Jako mi se svidjela pametna ploča, sve su klupe jednake i nisu oštećene kao u našoj učionici. Za oproštaj smo se slikali, a jedan dječak, Filip Dretar, napisao je sastavak o gostovanju u srednjoj školi.

Ana Šarić, 4. b: Meni je u Seljancu bilo dobro. Svidjelo mi se što smo bili na katu, pogled je bio jako lijep, pogotovo poslijepodne jer se zalazak sunca lijepo vidio. Vidjeli smo svoju učionicu, preko puta su nam bili zahodi, a do naše učionice bila je pomoćna učionica. Iz učionice bih kao nešto posebno izdvojila projektor na zidu, drugačiju ploču koja je bijela. Bili smo i u dvorani. Tamo smo radili svakakve vježbe. Učiteljica nam je puštala crtiće, na satu informatike smo učili uz igre. Iz one škole bih u našu preselila projektor na zidu. Za oproštaj smo pisali što nam se svidjelo i izrazili smo zahvalnost na gostoprimstvu. Bojili smo slova na kojima piše: Bilo je lijepo biti vaš gost. Pisali smo: Imate lijepu dvoranu, puno vam hvala!

Bojan Hrg, 4. b: Meni je bilo jako lijepo. Imali smo veliku učionicu, projektor na zidu, veliku bijelu ploču, pisali smo markerima. Pisanje markerom je odlično i zabavno. Dvorana je bila jako dobra i velika. Imaju stol za tenis. Najbolja stvar mi je bila naša učionica. Bila je velika, imala je lijep pogled. Na informatici smo igrali igre na zaslonu na dodir. Kada bih morao birati između škola, išao bih u našu jer sam se naviknuo. Iz one škole bih u našu preselio veliku ploču i projektore na zidu.

Lana Lovreković, 4. c: Meni je u Seljancu bilo dobro. Učionica je velika i ima pametne ploče. To znači da se po ploči može klikati pa se promijeni slika. Vidjela sam dvoranu. Bila je dobro, samo dosta mala. Vani je veće igralište. Svidjelo mi se što su klupe bolje i veće.

Gabrijela Guskić, 4. c: Meni je u Seljancu bilo izvrsno. Imali smo lijep pogled jer smo bili na katu. U učionici su lijepe klupe i imali smo pametnu ploču. Vidjeli smo dvoranu. Kada bih mogla birati, iz one škole bih u našu preselila pod jer je naš oštećen, zatim pametne ploče i klupe. Kada sam se vratila u staru školu, bila sam jako sretna jer sam ovdje od šeste godine.

Tekst: Magdalena Božić, 5. a
Pomoć u anketiranju učenika: Iva Koprić, 5. b
Fotografije: učiteljice razredne nastave

Povezani članci