ZABAVNA GLAGOLJICA
Igraj se glagoljicom!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Igraj se glagoljicom!

Mislili ste da glagoljica nije zabavna? Ako isprobate koju od ovih igrica, možda promijenite mišljenje!

igre-s-glagoljicom-2

Na internetu možeš igrati memori s glagoljicom, ali i druge igre.

 

Leteća glagoljica

Postoji nekoliko igrica u kojima na zabavan način možete upoznati glagoljicu. Jedna od meni najdražih igrica je leteća glagoljica koja je inspirirana poznatom igricom Flappy bird. Igra počinje tako da napišete jednu riječ do osam znakova i pritisnete oznaku. Cilj igre je da se slovima ne zabijete u cijevi, a svaki put kada se zabijete, otpast će jedno slovo. Slova pomičete pritiskom na ekran ili na tipkovnici pritiskom strelice gore. Igra se postepeno ubrzava.

https://zci.stin.hr/games/leteca-glagoljica/

igre-s-glagoljicom-1

 

Glagoljske pamtilice

Memori s glagoljicom je veoma poučna igra u kojoj učite kako izgleda koje slovo glagoljice. Igra se tako da spajate glagoljično slovo s odgovarajućim latiničnim. Ukoliko ne znate glagoljicu, u spajanju slova pomaže vam što su glagoljično i s njim podudarno latinično slovo iste boje. Igra se sastoji od dva dijela. U prvom je dijelu prvih 18 slova glagoljične azbuke, a u drugom drugih 18 slova.

https://www.stin.hr/hr/article/120/memori_s_glagoljicom

igre-s-glagoljicom-4

 

Srednjovjekovni spomenici

Treća se igra ne bavi samo glagoljicom, nego i latinicom i ćirilicom. Zadatak je da lukom i strijelom s nazivom pisma pogodite spomenik hrvatske srednjovjekovne povijesti. U  toj igrici ako i ne znate kojim je pismom napisan spomenik, možete pogađati dok god nije točno, na taj način ćete zapamtiti.

http://sjedi5.com/edukativne-igre/hrv-jezik-sjedi5-igre/igre-hrvatska-pisma-6-razred/play/

igre-s-glagoljicom-5

 

Razglednica na glagoljici

Ako nekome želite poželjeti sve najbolje za neke od blagdana, na ovoj stranici možete napisati svoje želje na glagoljici i poslati digitalnu razglednicu nekome na e-adresu.

http://glagoljica.salamander-studios.com/

igre-s-glagoljicom-6

Tekst: Glorija Radan 8. r.
Fotografije: internet

Povezani članci