STRUČNI SKUP
Dok su učenici na praznicima, učitelji uče

napisao Izvor Osmodec Urednik

Dok su učenici na praznicima, učitelji uče

U utorak 3. siječnja u našoj je školi održan stručni skup namijenjen učiteljima razredne nastave Koprivničko-križevačke županije s temom „Nastava usmjerena na učenika – suvremeni metodički pristupi”. Održana su četiri zanimljiva i poučna predavanja, od kojih je jedno držao naš učitelj Tihomir Pleša

strucni-skup-1

Učitelj Tihomir Pleša govorio je o jezičnim igrama u kombiniranom razrednom odjelu.

Naša je škola u utorak 3. siječnja ugostila sto i dvadeset učitelja i učiteljica razredne nastave koji su došli na stručni skup „Nastava usmjerena na učenika – suvremeni metodički pristupi”. Pozdravne riječi uputili su naš ravnatelj Dražen Bokan i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Ivona Nakić-Vojnović.

Na početku skupa učenici 7. razreda Goran Dukić i Antonio Dragašević stvorili su pozitivno ozračje svojim nastupom u kratkom šaljivom igrokazu o ljubavi, za koji ih je pripremio njihov bivši učitelj Tihomir Pleša. Iako već treću godinu putuju u školu u Križevce, i dalje aktivno sudjeluju u aktivnostima i priredbama u Područnoj školi Vojakovački Osijek.

igrokaz

Goran i Antonio igrokazom su poručili da se sreća krije u sitnicama.

strucni-skup-7

Igrokaz je razdragao i nasmijao učitelje.

Uslijedila su četiri stručna predavanja. Doc. dr. sc. Vesna Budinski održala je predavanje „Metodički pristup nastavi Hrvatskoga jezika – teorijska uporišta i pripremanje za nastavu”. Jasmina Hamer, viša savjetnica AZOO-a, govorila je o objektivnijem vrednovanju učeničkih postignuća, a logopedica Ljiljana Banek o podršci učenicima s govornim i jezičnim teškoćama i teškoćama u čitanju i pisanju.

Posljednje predavanje o jezičnim igrama u kombiniranom razrednom odjelu održali su Emina Baričević, uč. raz. nastave i učiteljica savjetnica, te naš učitelj Tihomir Pleša, mag. prim. edu. i učitelj savjetnik.

Isto predavanje za još sto i trideset učitelja iz naše županije održalo se u četvrtak 5. siječnja.

Tekst: Elena Miklečić, 8. r.
Fotografije: Marija Kučina, mag. prim. obr.

Povezani članci