Top
DogađanjaŠkolska godina 2016./2017.

STRUČNI SKUP
Dok su učenici na praznicima, učitelji uče

Dok su učenici na praznicima, učitelji uče

U utorak 3. siječnja u našoj je školi održan stručni skup namijenjen učiteljima razredne nastave Koprivničko-križevačke županije s temom „Nastava usmjerena na učenika – suvremeni metodički pristupi”. Održana su četiri zanimljiva i poučna predavanja, od kojih je jedno držao naš učitelj Tihomir Pleša

strucni-skup-1

Učitelj Tihomir Pleša govorio je o jezičnim igrama u kombiniranom razrednom odjelu.

Naša je škola u utorak 3. siječnja ugostila sto i dvadeset učitelja i učiteljica razredne nastave koji su došli na stručni skup „Nastava usmjerena na učenika – suvremeni metodički pristupi”. Pozdravne riječi uputili su naš ravnatelj Dražen Bokan i viša savjetnica Agencije za odgoj i obrazovanje Ivona Nakić-Vojnović.

Na početku skupa učenici 7. razreda Goran Dukić i Antonio Dragašević stvorili su pozitivno ozračje svojim nastupom u kratkom šaljivom igrokazu o ljubavi, za koji ih je pripremio njihov bivši učitelj Tihomir Pleša. Iako već treću godinu putuju u školu u Križevce, i dalje aktivno sudjeluju u aktivnostima i priredbama u Područnoj školi Vojakovački Osijek.

igrokaz

Goran i Antonio igrokazom su poručili da se sreća krije u sitnicama.

strucni-skup-7

Igrokaz je razdragao i nasmijao učitelje.

Uslijedila su četiri stručna predavanja. Doc. dr. sc. Vesna Budinski održala je predavanje „Metodički pristup nastavi Hrvatskoga jezika – teorijska uporišta i pripremanje za nastavu”. Jasmina Hamer, viša savjetnica AZOO-a, govorila je o objektivnijem vrednovanju učeničkih postignuća, a logopedica Ljiljana Banek o podršci učenicima s govornim i jezičnim teškoćama i teškoćama u čitanju i pisanju.

Posljednje predavanje o jezičnim igrama u kombiniranom razrednom odjelu održali su Emina Baričević, uč. raz. nastave i učiteljica savjetnica, te naš učitelj Tihomir Pleša, mag. prim. edu. i učitelj savjetnik.

Isto predavanje za još sto i trideset učitelja iz naše županije održalo se u četvrtak 5. siječnja.

Tekst: Elena Miklečić, 8. r.
Fotografije: Marija Kučina, mag. prim. obr.

Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more