ZASLUŽNI KINEZIOLOZI
Profesorica Fržović dobila priznanje za dugogodišnji rad

napisao Izvor Osmodec Urednik

Profesorica Fržović dobila priznanje
za dugogodišnji rad

Za dvadesetogodišnji rad na promicanju tjelesne i zdravstvene kulture profesorica Marjana Fržović dobila je priznanje Hrvatskoga kineziološkoga saveza 

Na Kineziološkom fakultetu u Zagrebu održana je 12. prosinca svečana dodjela priznanja Hrvatskoga kineziološkog saveza. Među nagrađenima za dugogodišnji rad i trajan doprinos razvoju tjelesne i zdravstvene kulture priznanje je dobila naša profesorica Marjana Fržović.

Profesorica Fržović završila je Kineziološki fakultet 2001. godine, a još kao studentica 1997. započela je raditi u OŠ Ljudevita Modeca. Godine 2016. napredovala je u zvanju postavši učitelj mentor.

Godine 2000. osnovala je Ženski rukometni klub Križevci čija je trenerica do danas. S klubom je postigla zapažene uspjehe, najveći 2017. kad su osvojile 3. mjesto na Državnom prvenstvu za 2004. godište.

Uspjehe s učenicima ima i u brojnim drugim sportovima, tako su ostvarili značajne uspjehe na državnim natjecanjima: 2003. u rukometu osvojili su 3. mjesto, 2012. u krosu 2. mjesto, 2014. u krosu 3. mjesto, 2016. u krosu 1. mjesto, 2019. u streljaštvu 3. mjesto.

Od 2018. predsjednica je Udruge kineziologa Križevci, a iste je godine proglašena i za najboljeg trenera grada Križevaca. Aktivna je u organizaciji i sudjelovanju u različitim sportskim projektima, npr. Kalnik trail, Sportsko ljeto i Sportmeet.

 

Tekst: MVR
Fotografije: iz albuma profesorice Fržović

 

 

Povezani članci