Top
DogađanjaŠkolska godina 2020./2021.

ŽIVJETI ZDRAVO
Održane četiri pješačke ture

Održane četiri pješačke ture

Učenici prvoga, trećeg i petog razreda sudjelovali su u projektu pješačenja tijekom sva četiri godišnja doba

Završen je projekt „Četiri godišnja doba – ŽIVJETI ZDRAVO – pješačenje” koji se održava već treću školsku godinu. Provođenje projekta trajalo je tijekom četiri godišnja doba, a hodalo se na sve četiri strane svijeta, gradom Križevcima i okolicom u četiri pješačke ture uz GPS praćenje staza. Bili su uključeni učenici 1. a, 3. a i 5. b s učiteljicama Lucijom Martinčić, Anđelkom Balić i Darinkom Šimunčić, koja je ujedno i voditeljica projekta.

Prva pješačka tura održana je u jesen, 16. listopada 2020. i povezana je sa Svjetskim danom pješačenja. Uključena su bila sva tri razreda, a dužina staze bila je 6140 metara.

Druga pješačka tura, s obzirom na epidemiološke mjere, održana je u dvije grupe, 10. i 17. prosinca 2020. Ta tura, dužine 4600 metara, povezana je sa zimom i adventom.

Treća pješačka tura također je održana u dvije grupe, 21. i 23. travnja 2021. Tura je bila dužine 6600 metara, a povezana je s proljećem, Danom planeta Zemlje i Danom grada Križevaca. Uz pješačenje polaznici su savladavali dva izazova i pet zamki.

I četvrta pješačka tura, povezana s drvom lipom i ljetnim praznicima, održana je zbog epidemioloških razloga u dvije grupe, 8. i 15. lipnja 2021. Dužina staze bila je 5100 metara.

Na kraju projekta napravljena je evaluacija.

Tekst i fotografije: Darinka Šimunčić, prof.

 

Povezani članci
DRŽAVNA NAGRADA
Dvije naše učiteljice među 511 nagrađenih

Ministarstvo znanosti i obrazovanja posljednje tri godine nagrađuje petstotinjak najuspješnijih odgojno-obrazovnih djelatnika u pojedinoj školskoj godini. Prošle su školske godine Read more

POSJET PRIPOVJEDAČICE
U pričama uživaju svi

Sedmaši se od ove nastavne godine oprostili ugošćujući pripovjedačicu Margaretu Peršić