Top
Uspjesi

FESTIVAL DJEČJEGA GLAZBENOG STVARALAŠTVA

Can can osvojio prvo mjesto

Grupa ljubitelja glazbe pod vodstvom profesorice Sandre Poštić osvojila je prvo mjesto na Festivalu dječjega glazbenog stvaralaštva u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu

Naši su učenici postigli velik uspjeh na Festivalu dječjega glazbenog stvaralaštva koji se održao 15. svibnja u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu. Grupa ljubitelja glazbe pod vodstvom profesorice Sandre Poštić natjecala se obradom skladbe Can can  Jacquesa Offenbacha (iz operete Orfej u podzemlju) i osvojila 1. mjesto sa 28,33 boda. Popratni ples s učenicama je pripremila učiteljica Jelena Kuzijev Topolovčan.

Na Festivalu je nastupilo oko 500 djece iz 20 osnovnih škola iz cijele Hrvatske, a predstavili su svoje glazbeno stvaralaštvo koje razvijaju u svojim školama u okviru izvannastavnih aktivnosti. Natjecanje ima tri kategorije: mjuzikl, mladi autori i školska mjuza. Festival organizira Glazbena udruga Opus pod pokroviteljstvom Ministarstva znanosti i obrazovanja.

Za sve sudionike Festivala organizirane su radionice ZAMP-a o autorskom pravu te obilazak Muzeja.

Prva nagrada sa 28,33 boda na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva! Bravooo za moje glazbenjake! Ljubim vas sve!!! 😀🎶😍🎵❤🤗🎹😘Jacques Offenbach: Can can ( iz operete Orfej u podzemlju )

Gepostet von Sandra Poštić am Donnerstag, 16. Mai 2019

 

Tekst: Lea Štragelj, 8. r.
Fotografije i snimka: Senka Pleše, dipl. uč.

Komentari