Top

Oduševljeni obilaskom Hrvatskog narodnog kazališta

Sredinom ožujka polaznici literarne, likovne, glazbene i novinarske družine bili su u Zagrebu. Posjetili su Hrvatsko narodno kazalište, izložbu „Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900.” u Klovićevim dvorima i kino 

Prelijepi balkon Hrvatskog narodnog kazališta

Prvo odredište koje su u Zagrebu posjetili polaznici literarne, likovne, glazbene i novinarske družine bilo je Hrvatsko narodno kazalište. Uz stručno vodstvo učenici su saznali kako je i kada izgrađena prelijepa zgrada kazališta, razgledali su kazališnu dvoranu i svečane lože, ali su  vidjeli i pomoćne prostorije, kao što su svlačionice, dvorane za probe, knjižnicu, prostor ispod pozornice… Zatim su prošli tunelom koji povezuje zgradu Hrvatskog narodnog kazališta sa zgradom Akademije dramske umjetnosti. Budući da se sljedećeg dana održavala premijera baleta Labuđe jezero, imali su priliku gledati probu balerina i baletana.

Proba prije premijere Labuđeg jezera

Nakon kazališta uputili su se u Klovićeve dvore na izložbu radova Gustava Klimta, Vlahe Bukovca i Ivana Meštrovića pod nazivom „Izazov moderne: Zagreb – Beč oko 1900.”.

Ispred Klovićevih dvora

Uslijedio je posjet kinu u Arena centru gdje su gledali film Ljepotica i zvijer, a kao šećer (ili bolje reći sol) na kraju bili su u Mcdonald’su.

Tekst: Dunja Rebić, 3. r.
Fotografije: Martina Valec-Rebić, prof.;
Dunja Rebić, 3. r.

Komentari