USPJEŠNA SPORTAŠICA
Hana Fržović pozvana u reprezentaciju rukometašica

napisao Izvor Osmodec Urednik

Hana Fržović pozvana u reprezentaciju rukometašica

Hana Fržović, učenica 8. d razreda naše škole, kao uspješna rukometašica Ženskog rukometnog kluba Radnik pozvana je na pripreme reprezentacije mlađih kadetkinja u Umagu 

Hana Fržović talentirana je križevačka sportašica

Hana je sportašica od malih nogu, a iskušala se u raznim sportovima. Prošle je godine osvojila naslov državne prvakinje za mlađe kadetkinje u bacanju vorteksa, a ove godine uspjehe niže u rukometu.

U zadnje vrijeme više se bavim rukometom. Posljednji mi je uspjeh da sam pozvana na pripreme za Hrvatsku rukometnu reprezentacijuBilo je to na završnici na kojoj je nastupilo 20 ekipa, a u svakoj ekipi je 16 igračica. Izbornik je od svih njih pozvao 40 najboljih rukometašica koje će zajedno trenirati, a na kraju će izabrati 20 najboljih koje će predstavljati Hrvatsku na europskom natjecanju.  U ekipama je bilo puno talentiranih sportašica koje su mogle biti izabrane, jako mi je drago što sam jedna od njih. – istaknula je Hana.

Kada završi škola, od 24. do 30. lipnja Hana ide u Umag na pripreme gdje će trenirati tjedan dana s izbornikom Jerkovićem. Nastupat će u kategoriji U-14, godište 2008./2009. Igranje za reprezentaciju velik je uspjeh koji priželjkuje svaki sportaš.

Kad igraš za određeni klub, možeš se iskazati, ali za tvoje se uspjehe zna lokalno, naprimjer mene pozna sjeverna regija Hrvatske. Kad bih upala u reprezentaciju, imala bih priliku pokazati se cijeloj zemlji jer utakmice reprezentacije gledaju ljudi iz raznih dijelova Hrvatske.

Hana trenira u Ženskom rukometnom klubu Radnik Križevci već niz godina na poticaj mame Marjane, koja je profesorica tjelesne i zdravstvene kulture.

Počela sam trenirati oko 5. godine i to su prvo bili mali treninzi s mamom i trenerom Darijom.  S godinama sam prelazila na jače treninge i sada igram za seniorke 3. ligu.  U tjednu imam treninge utorkom, četvrtkom i petkom, a svaki vikend imam utakmice. Nije mi problem izdržati takav tempo jer stalno radimo na održavanju kondicije. 

Hana završava osmi razred i planira se upisati u gimnaziju u Križevcima, a jednog bi dana voljela upisati farmaciju. Što se tiče rukometa, i tu bi željela napredovati, ući u reprezentaciju i igrati na višoj razini. I mi joj držimo fige da uspije!

Tekst: Melani Brežac, 7. r.
Fotografije: iz Hanina albuma

Povezani članci