ŠKOLSKI NATJEČAJI
Dodjeljene nagrade najboljima na školskim natječajima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Dodjeljene nagrade najboljima na školskim natječajima 

Zadnjega dana nastave održana je dodjela nagrada najuspješnijim učenicima na trima školskim natječajima: „Najljepši glagoljički straničnik”, „Zaljubljeni Modec” i „Voljenome gradu”

Učiteljica Sandra Maurović sa svojim nagrađenim učenicima

 U školskoj knjižnici dodijeljene su zadnjeg dana nastave, 21. lipnja, nagrade najuspješnijim učenicima koji su tijekom drugoga polugodišta sudjelovali na tri školska natječaja: „Najljepši glagoljički straničnik”, „Zaljubljeni Modec” i „Voljenome gradu”. Nagrade i priznanja učenicima su dodijelili ravnatelj Tomislav Bogdanović i koordinatorice natječaja Martina Iveković, Vedrana Rađa, Ana Andrić i Danijela Zagorec.

,,Najljepši glagoljički straničnik”

Na natječaj „Najljepši glagoljički straničnik” pristigla su  čak 93 straničnika. Prvo mjesto u kategoriji nižih razreda osvojila je Helena Kulović s mentoricom Sandrom Maurović, drugo mjesto osvojila je Melani Plavec s mentoricom Brankicom Salopek, dok su treće mjesto dijelile Lili Marin i Marilen Mesaroš s mentoricama Katarinom Harčom Sinković i Josipom Rabadžijom.

Dodatne nagrade nižih razreda za kreativnost osvojili su: Lucija Rabadžija, Sara Leskovar, Paula Blažinčić Pisačić, Lili Marin, Teuta Šustić, Vita Baričević, Josip Bubnjar, Isabella Sokač s mentoricama Sandrom Maurović, Katarinom Harčom Sinković, Suzanom Balić i Anđelkom Balić.

U kategoriji viših razreda prvo mjesto osvojila je Nastasja Sokač s mentoricom Martinom Iveković, drugo mjesto osvojila je Jelena Kirin s mentoricom Martinom Iveković, dok su treće mjesto dijelili Korina Juršetić s mentoricom Martinom Iveković te Martin Brkić s mentoricom Martinom Valec-Rebić.

Nagradu viših razreda za kreativnost osvojili su Leona Samađija, Josipa Tkalac, Lorena Đurinić, Jana Crnčić, Lorena Juršetić Lončar s mentoricama Martinom Valec Rebić, Ninom Drakulić i Martinom Iveković.

,,Zaljubljeni Modec”

Natječaj za najbolje ljubavno pismo „Zaljubljeni Modec” već je šesti put održan u našoj školi. Povjerenstvo je izabralo tri najbolja rada u nižim razredima i tri najbolja rada u višim razredima. Ovogodišnje povjerenstvo činile su učiteljice Romana Erhatić, Nina Drakulić i Ana Andrić.

Nagrađeni učenici nižih razreda jesu Sara Pupić koja je osvojila 1. mjesto, Igor Tačković koji je osvojio 2. mjesto te Sara Leskovar koja je osvojila 3. mjesto.

U višim razredima prvo mjesto osvojila je Božica Igrić, drugo mjesto Karla Tomašić, dok je Kristina Pajek osvojila treće mjesto. Nagradu za najkreativnije pismo osvojila je Lara Antolić.

,,Voljenome gradu”

Na natječaju „Voljenome gradu” učenici nižih i viših razreda natjecali su se u kategorijama proza, poezija i igrokaz. Školsko povjerenstvo činile su učiteljice Romana Erhatić i Danijela Zagorec.

Prvu nagradu nižih razreda u kategoriji proza osvojila je Nera Zidarić sastavkom Volim svoj grad.  U višim razredima u kategoriji proze prvo mjesto osvojila je Ana Šarić radom Moj voljeni grad, a drugo mjesto Rea Miklobušec sastavkom Voljenome gradu, dok je Ines Horvat svojim radom Voljenome gradu osvojila treće mjesto.

U kategoriji poezije prvo mjesto u nižim razredima osvojio je Jakov Sokolić pjesmom Moj prelijepi grad, dok je u višim razredima prvo mjesto osvojio Marko Kuharović pjesmom Moj grad, drugo mjesto Nastasja Sokač pjesmom Šetnja kroz Križevce, a treće mjesto osvojila je Jelena Kirin pjesmom Grad Križevci.

U kategoriji igrokaza nagradu je osvojila Tena Budja  igrokazom Križevačka proslava.

Tekst: Klara Mihalić, 6. r.
Fotografije: MVR

 

Povezani članci