DODJELA SVJEDODŽABA OSMAŠIMA
Pozdrav još jednoj generaciji: Sretno vam dalje! 

napisao Izvor Osmodec Urednik

Pozdrav još jednoj generaciji: Sretno vam dalje! 

Još se jedna generacija osmaša oprostila od svojih učitelja i škole. U sportskoj dvorani primili su 4. srpnja svjedodžbe i nagrade za postignute uspjehe

Učenici 8. razreda sa svojim razrednicima i ravnateljem

U sportskoj dvorani naše škole 4. srpnja osmašima su uručene svjedodžbe i nagrade povodom završetka njihovog osnovnoškolskog obrazovanja.

Na početku svečanosti hrvatsku je himnu otpjevala Magdalena Božić, a zatim je ravnatelj Tomislav Bogdanović održao govor u kojem je učenicima zaželio puno uspjeha u daljnjem školovanju. U sastavu Orffova orkestra učenici 7. a i 8. d razreda odsvirali su meksičku tradicijsku pjesmu La Cucaracha. Voditelji programa bili su Klaudio Višak i Božica Igrić.

Svaki se razred predstavio kratkim videom koji je prikazao njihov boravak u školi posljednje četiri godine, a zatim su učenicima podijeljene svjedodžbe i nagrade za ostvarene uspjehe.

8. a

Nagradu je primila Dorotea Zidarić koja je tijekom cijelog osmogodišnjeg školovanja ostvarila odličan uspjeh (5.00). Nagrađena je i Lana Srbljinović koja je osvojila 2. mjesto na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika, nagrađena je na literarnom natječaju Side Košutić, sudjelovala je na Državnoj smotri Lidrano,  a na državnom natjecanju „Čitanjem o zvijezda” ekipno je osvojila je  6.  mjesto. Mentorica joj je Danijela Zagorec.

Učenici su ostvarili zapažene uspjehe i u sportu. Magdalena Jurić predstavljala je školu na državnom krosu i natjecanju iz atletike, a državno natjecanje iz odbojke izborile su Lana Budić i Sara Hasanec. Mentorica im je Darinka Šimunčić.

Njihova je razrednica Katarina Mijić kojoj su učenici uručili poklon.

8. b

Učenica koja je u 8. b razredu tijekom osmogodišnjeg školovanja ostvarila uspjeh 5.00 s jednom četvorkom je Paulina Aleksa. Paulina je ostvarila uspjeh i na županijskom natjecanju iz njemačkoga jezika osvojivši drugo mjesto. Mentorica joj je voditeljica Dijana Košutić. Na županijskom natjecanju iz engleskoga jezika Dora Seleš je ostvarila uspjeh zauzevši 3. mjesto. Dorin je mentor Josip Žulj.

I u 8. b učenici se mogu se pohvaliti sportskim uspjesima. Luka Jašarović i Vito Kemenović plasirali su se na državno natjecanje iz košarke s voditeljicom Marjanom Fržović. Osvojili su 9. mjesto. Tea Hegedić, Lena Šver  i Paola Valjak također su se izborile plasman na državno natjecanje iz košarke osvojivši 4. mjesto. Paola je sudjelovala i na državnom natjecanju iz odbojke osvojivši 9. mjesto. Učenice je vodila Darinka Šimunčić.

Razrednica 8. b Danijela Zagorec održala je lijep i nadahnjujuć govor za svoje učenike.

8. c

U 8. c razredu nagradu je primila Ksenija Bukovčan koja je tijekom osmogodišnjeg školovanja ostvarila uspjeh 5.00 s dvije četvorke.

Također, nagrade je dobilo i troje sportaša. Državno natjecanje iz rukomete izborila je Morana Košutar s voditeljicom Marjanom Fržović. Morana je ostvarila i državni plasman iz atletike i košarke, a vodila ju je Darinka Šimunčić. Za plasman na državno natjecanje iz košarke nagrađeni su Lovro Matejaš i Marko Krog.

Njihova je razrednica Marjana Fržović.

8. d

U 8. d ima izvrsnih učenika i sportaša. Hana Fržović nagrađena je za uspjeh 5.00 tijekom osnovnoškolskog obrazovanja te za iznimne rezultate u sportu. Hana se plasirala na državno natjecanje iz rukometa s voditeljicom Marjanom Fržović te na državno natjecanje iz atletike i košarke s voditeljicom Darinkom Šimunčić. Također, Hana je pozvana na pripreme hrvatske reprezentacije mlađih kadetkinja u rukometu.

Filip Komarica nagrađen je za uspjeh 5.00 tijekom školovanja te za državno natjecanje iz košarke (voditeljica Marjana Fržović). Filip je pozvan i na pripreme nacionalne kadetske selekcije u karateu.

Vedrana Podravec ove je godine postigla iznimne rezultate. Plasirala se na čak šest županijskih i jedno međunarodno natjecanje.  Na međunarodnom natjecanju iz matematike „Klokan bez granica” osvojila je 1. mjesto sa 115 bodova i to u kategoriji osmih razreda OŠ i prvih razreda SŠ. Mentorica joj  je Gordana Podravec. Na županijskom natjecanju iz matematike Vedrana je bila druga, mentorica joj je Gordana Podravec, a iz biologije i kemije je bila šesta, mentori su Dino Borčić i Matej Dobrić. Na natjecanjima iz fizike i engleskog jezika osvojila je 1. mjesto, mentori su Anica Hrlec i Gordana Horvat Mesić. Na županijskom natjecanju iz hrvatskoga jezika je također osvojila 1. mjesto, a nakon toga je na državnom natjecanju bila prva, za što je primila i Oskar znanja. Mentorica joj je Nina Drakulić.

Nagrađeni su uspješni sportaši. Ema Horvat plasirala se na državno natjecanje  iz rukometa te na državno natjecanje iz atletike i košarke. Ivona Lepčić  plasirala se na državno natjecanje iz rukometa. Maja Budić plasirala se na državnom natjecanju iz odbojke. Učenice je u rukometu pripremala Marjana Fržović, a u atletici, košarci i odbojci Darinka Šimunčić. Fabijan Gužvinec, Jakov Kopilović, Filip Momčilović i Dominik Žunić plasirali su se na državno natjecanje iz košarke s mentoricom Marijanom Fržović.

Razrednica je 8. d razreda Nina Drakulić.

8. e

U 8. e razredu nagrađen je Niko Mihajlović za postignut uspjeh 5.00 s jednom četvorkom tijekom osnovnoškolskog obrazovanja. Nagradu je primila i Ena Pavlović za plasman na državno natjecanje iz rukometa. Emina je voditeljica Marjana Fržović.

Njihova je razrednica Gordana Podravec.

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: MVR

 

Povezani članci