IZVANREDAN USPJEH
Sjajna Vedrana postala državna prvakinja iz hrvatskoga jezika

napisao Izvor Osmodec Urednik

Sjajna Vedrana postala državna prvakinja iz hrvatskoga jezika

S državnog natjecanja iz hrvatskog jezika ove se godine Vedrana Podravec, učenica 8. d razreda naše škole, vratila kao prvakinja

Državna prvakinja iz hrvatskoga jezika – Vedrana Podravec

Vedrana Podravec i ove se godine iskazala značajnim uspjehom postignutim na državnom natjecanju iz hrvatskog jezika, koje je održano od 10. do 12. svibnja u OŠ Zvonka Cara u Crikvenici. Naime, Vedrana je osvojila prvo mjesto pri čemu joj je pomogla njezina mentorica Nina Drakulić.

Vedrana sa svojom mentoricom Ninom Drakulić

– Čitala sam gramatiku i pravopis, a za povijest hrvatskog jezika mi je učiteljica izrađivala skripte. Na dodatnoj sam nastavi rješavala državna natjecanja prošlih godina. Ostatak tajne mog uspjeha leži u ukusnim keksima koje mi je na dodatnu nastavu nosila moja učiteljica. – našalila se Vedrana objašnjavajući tajnu svojega izvanrednoga uspjeha.

Nagrade 

Za svoje je postignuće Vedrana primila brojne nagrade. Na priredbi za dan škole 25. lipnja Vedrani je ravnatelj škole Tomislav Bogdanović darovao novi laptop.

Od škole je Vedrana dobila laptop

Vedrana je, također, 13. lipnja dobila i najveću državnu nagradu – Oskar znanja. Ovogodišnju 19. dodjelu nagrade Oskar znanja za najuspješnije učenike i njihove mentore na državnim i međunarodnim natjecanjima u znanju, glazbi i plesu organizirala je Agencija za odgoj i obrazovanje, a sudjelovalo je više od 800 učenika i mentora. Na svečanosti je više puta izrečeno da nije važno pobijediti, već sudjelovati, učiti i stjecati nova iskustva te da se znanje uvijek isplati.

Vedrana na dodjeli Oskara znanja

Na svečanome prijemu župana Darka Korena za najuspješnije učenike i mentore koji su sudjelovali na državnim natjecanjima u školskoj godini 2022./2023. i osvojili jedno od prva tri mjesta, koje se održalo 20. lipnja  u dvorani Osnovne škole Andrije Palmovića u Rasinji, Vedrani je župan uručio 340 eura.

Dodjela nagrada župana

Međunarodno i šest županijskih natjecanja

Osim natjecanja iz hrvatskoga jezika, Vedrana je sudjelovala na jednom međunarodnom i ukupno šest županijskih natjecanja. Na međunarodnom natjecanju iz matematike „Klokan bez granica” Vedrana je i ove godine osvojila 1. mjesto sa 115 bodova i to u kategoriji osmih razreda OŠ i prvih razreda SŠ.

Na županijskom natjecanju iz matematike Vedrana je bila druga,  a iz biologije i kemije šesta. Na natjecanjima iz fizike i engleskog jezika osvojila je 1. mjesto, baš kao i iz hrvatskoga jezika.

Svestrana i u izvannastavnim aktivnostima

Vedrana ide na dodatne grupe iz kemije, biologije, matematike, fizike, hrvatskog i engleskog jezika te Grupu ljubitelja glazbe. U slobodno vrijeme puno čita, a trenutno su to knjige Miroslava Krleže, koje stoje na polici odmah do Dostojevskoga, njezina najdražeg pisca. O budućnosti još ne razmišlja, ali je odlučila upisati prirodoslovnu matematičku gimnaziju Ivana Zakmardija Dijankovečkog u Križevcima.

Tekst: Magdalena Božić, 7. a
Fotografije: Nina Drakulić, prof.; MVR; https://kckzz.hr

 

Povezani članci