Top
MalciŠkolska godina 2016./2017.

CRVENI KRIŽ
Prvaši primljeni u Podmladak Crvenog križa

Prvaši primljeni u Podmladak Crvenog križa

U utorak 6. prosinca učenike 1. a razreda posjetile su djelatnice Gradskog društva Crvenog križa Križevci

crveni-kriz-1

Djelatnice Crvenoga križa predstavile su povijest i načela svoje organizacije.

Učenike i učiteljice pozdravila je ravnateljica križevačkog Gradskog društva Crvenog križa, gospođa Đurđa Trbus. Neki učenici su već bili u prostorijama Crvenog križa, pa su iznijeli svoja iskustva.

Učenike su djelatnice Crvenog križa upoznale s povijesti  i načelima svojega rada. Razgovarali su o temeljnim načelima pokreta: humanost, nepristranost, neutralnost, neovisnost, dobrovoljnost, jedinstvo i univerzalnost. Učenicima se najviše  svidjelo načelo humanosti, jer pokret tako promiče uzajamno razumijevanje, prijateljstvo, suradnju i mir. Upoznale su ih i s Pravima djece te su poslušale dječja iskustva.

Ipak, najveća radost  u razredu je  zavladala kad su djelatnice HCK-a podijelile bombone i brošure „Na putu do škole” koje  slikovito prikazuju djeci kako najsigurnije doći u školu.

Tekst: Lucija Martinčić, uč. savjetnik
Fotografije: Petra Stančić, uč. pripravnik

Povezani članci
RECENZIJE KNJIGA
Čitajte Josipove recenzije na krizevci.info

Josip Martinčić, bivši učenik naše škole, danas student književnosti u Londonu, od rujna će pisati recenzije knjiga za portal krizevci.info. Read more

DESET GODINA KRIŽEVAČKIH GLAGOLJAŠA
Glagoljamo, dakle jesmo

Ove godine slavimo desetu godišnjicu postojanja glagoljaša u našoj školi zbog čega smo odlučili glagoljicu staviti kao glavnu temu