BOŽIĆNA PRIREDBA
Poželjeli svima pružene ruke mira

napisao Izvor Osmodec Urednik

Poželjeli svima pružene ruke mira

Nakon više godina stanke učenici naše škole ponovno su stali na pozornicu velike dvorane Hrvatskog doma te poklonili svojim sugrađanima i obiteljima prekrasnu božićnu priredbu 

Četiri para blizanaca iz 2. b razreda

U velikoj dvorani Hrvatskog doma 22. prosinca održana je božićna priredba naše škole pod nazivom Ruke mira. Na početku priredbe Marija Božić i Leon Hegedić iz 1. a razreda s lampašima u rukama prošli su kroz dvoranu te sjeli na rubove pozornice. Pripremila ih je učiteljica Anđelka Balić. Mali zbor naše škole izveo je dvije skladbe: Radujte se narodi i Zvončići. Uz pjevače klarinet su svirali Paulina Aleksa, 8. b i Mihael Simunović, 4. a, cahon Lili Marin, 4. a, dok je voditelj i klavirska pratnja bio učitelj Domagoj Kos.

Točku Sveti Nikola otplesali su učenici 2. r. PŠ Velik Raven, a uvježbali su je pod vodstvom učiteljice Sanje Vujić. Uslijedio je igrokaz Boje prijateljstva i mira koji su izvele učenice 5. e, 6. c, 6. d i 7. e razreda. Matija Kamenjak i Ana Šarić iz 6. d izveli su recitaciju Božiću, dođi!, dok je Helena Hrg recitirala pjesmu Božićno veselje. Glumce i recitatore pripremila je učiteljica Nina Drakulić.

Brankica Salopek pripremila je tri točke s učenicima svojega 2. b razreda. Jana i Klara Hrg, Ana i Barbara Jelušić, Dunja i Vito Škledar te Julia i Sofia Zidarić četiri su para blizanaca u tom razredu, a recitirali su pjesmu Božićna noć Tina Kolumbića. Učenice su skupno plesale uz skladbu Cimet i čaj Mije Dimšić, dok su Ples pahuljica otplesale Melani Plavec i Klara Hrg.

Učenici 1. b plesali su na pjesmu Kad bi svi, voditeljica im je Tanja Majnarić. Plesale su i sedmašice Iva Koprić, Melani Brežac i Nika Lugomer na skladbu Meghan Trainor Dear Future Husband. Spomenimo da su tim plesom na županijskome natjecanju Školskih športskih društava učenice osvojile drugo mjesto. Voditeljica im je Darinka Šimunčić.

Martina Valec-Rebić pripremila je recitatorice Korinu Aleksu, 5. c i Hannu Žohar, 5. b koje su izvele pjesmu Zašto sam se rodio Lamberta Nobena. Postoji tolerancija, znate naziv je zanimljivog igrokaza koji su izveli učenici 7. d razreda prema tekstu Ivane Guljašević. Pripremila ih je učiteljica Martina Iveković. U istoj točki Hanna Žohar, 5. b otpjevala je pjesmu Little me djevojačke grupe Little Mix. Hannu je uvježbala učiteljica Sandra Poštić.

Učiteljica Sandra Poštić pripremila je još tri glazbene točke. Prvu točku izvele su sestre Sara i Ines Horvat. Sara je pjevala pjesmu Smile Charlieja Chaplina, a Ines je svirala glasovir. Na Orffovu instrumentariju učenici su izveli Božićnu priču Jestera Hairstona. Tin Mijić iz 5. a je pjevao, a učenici Emanuel Balen, Ines Čevisek, Dora Devčić, Magdalena Ištok, Domagoj Jelušić, Adrian Katanović, Pia Sertić, Marta Sokolić i Gabriela Dokić iz 7. a razreda svirali. Posljednju točku, Radetzky march Johanna Straussa, izveli su učenici 5. razreda rasplesavši razdraganu publiku.

Kao gosti iznenađenja nastupili su djed, majka i sin kao tri generacije slavne križevačke glazbene obitelji Stjepan Fortuna, Ana Fortuna i David Šantak (2. a). David i mama pjevali su Tihu noć, dok ih je djed pratio na gitari. Vrlo su spretno program vodili Božica Igrić i Klaudio Višak iz 8. b pod mentorstvom učiteljice Danijele Zagorec, koja je ujedno i autorica scenarija.

Koordinatorice cjelokupnog programa bile su Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. Za scensku izmjenu bili su zaduženi Martin Ivšak i Davor Stovrag, dok je tehničku podršku odradio Vedran Delić s Radio Križevaca. Senka Pleše izradila je repliku detalja slavne Michelangelove slike Stvaranje Adama, a za postavljanje i uređivanje pozornice zaslužni su učitelji Senka Pleše, Dino Borčić, Marko Kajfeš i učenici Gabriel Švagelj i Lovro Ipša, 7. a. Učiteljica Irena Horvat izradila je božićne dekoracije, a Martina Valec-Rebić plakate i program.

GALERIJA FOTOGRAFIJA

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: Irena Horvat, uč.; Anđelka Balić, uč.

Povezani članci