ČITANJEM DO ZVIJEZDA
Naša škola domaćin županijskog kviza o čitanju 

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naša škola domaćin županijskog kviza o čitanju 

Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci prvi je put 22. veljače bila domaćinom županijskog natjecanja „Čitanjem do zvijezda”

kviz

Natjecatelji koncentrirani na rad

Na županijskom natjecanju „Čitanjem do zvijezda”, vrlo popularnom kvizu znanja i kreativnosti, sudjelovalo je čak jedanaest škola iz naše županije.

Deset škola (ekipa) natjecalo se u kvizu znanja, a na državno natjecanje plasirale su se dvije ekipe s istim brojem bodova (ukupno 118). Ove godine najbolji su čitači učenici Osnovne škole Antun Nemčić Gostovinski iz Koprivnice (Sara Maljak, 7. b te Marija Ferčec i Marija Vugrinec, 8. d) s mentoricom Lucom Matić te oni iz Osnovne škole Grgura Karlovčana Đurđevac (Karlo Grgičin i Luka Rogoz, 7. c i Angelika Marija Pejić, 8. d) s mentoricama Kristinom Peršić i Antonelom Carek.

Ekipa Osnovne škole Ljudevita Modeca Križevci (Ivana Vrbančić, 8. b s mentoricom Danijelom Zagorec te Gabriela Puškar, 7. d i Ana Kuharović, 8. d s mentoricom Martinom Iveković) zauzela je 4. mjesto.

S plakatom se natjecalo šest škola. Učiteljice Senka Ratković i Ivka Kajganić te slikarica Selina Miljanović kao najbolje odabrale su plakate Lorene Prlog iz 7. c razreda OŠ Braća Radić Koprivnica (mentor je bila Sanja Pakasin) te Karla Grgičina, 7. c iz OŠ Grgura Karlovčana Đurđevac (mentori Nataša Švaco i Zoran Vidaković). Našu školu predstavljao je Martin Viher iz 7. d razreda čiji je mentor bila Martina Iveković.

Ručak za sve sudionike bio je organiziran u restoranu Vojarna u Križevcima, a program dobrodošlice osmislile su učiteljice Danijela Zagorec, Sandra Poštić i Lucija Martinčić.

Naš natjecatelj, Martin Viher, 7. d
Glazbena točka sestara Knežević
Naša ekipa: Ivana, Gabriela i Ana
Pismeni dio natjecanja
Plesna točka kojuje pripremila učiteljica Lucija Martinčić
Prezentacija plakata
Prezentacija pobjedničkog plakata
Kaubojski ples 4. a na programu dobrodošlice
Marta i Klara nastupile su na programu dobrodošlice
Nagrađeni plakat učenice Lorene Prlog
Nagrađeni plakat učenika Karla Grgičina
Podjela diploma i nagrada
Povjerenstvo za plakate na djelu

Tekst: Marta Hajduković, 8. d
Fotografije: Martina Iveković, prof.;
Romana Erhatić, prof.

 

Povezani članci