Top
Školska godina 2022./2023.Uspjesi

ČITANJEM DO ZVIJEZDA
Klara, Lana i Nastasja idu na županijsko

Klara, Lana i Nastasja idu na županijsko

Šestašica Klara Mihalić, osmašica Lana Srbljinović i sedmašica Nastasja Sokač kao najuspješnije na školskoj razini upućuju se na županijsku razinu gdje će predstavljati našu školu

Natjecalo se 14 učenica

Osnovna škola Ljudevita Modeca i ove se godine tradicionalno uključila u projekt koji podupire čitanje te povezuje zanimljive činjenice iz ostalih područja kao što su geografija, povijest i opća kultura. Tema ovogodišnjeg natjecanja u čitanju i kreativnosti je „Volim London”, a tri djela koja su učenice čitale jesu Sherlock Holmes – Grimizna istraga Sir Arthura Conana Doylea, Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva Krunoslava Mikulana i Zvijer iz Buckinghamske palače Davida Walliamsa. Vrlo zanimljivi naslovi i uvijek pristupačna knjižničarka Romana Erhatić i ove su godine privukli pažnju velikog broja učenika.

Na školskoj razini, koja je održana 16. prosinca, sudjelovalo je četrnaest učenica: Lana Valjak iz 5. b, Klara Mihalić iz 6. c, Nastasja Sokač, Nika Sokač, Dvina Poharc, Klea Pukec, Sasha Karre, Maria Kranjec, Leona Samarđija, Estera Katanović i Sara Plačko iz 7. d, Lana Srbljinović iz 8. a, Paola Valjak iz 8. b i Vedrana Podravec iz 8. d, a voditeljice su im učiteljice Nina Drakulić, Martina Iveković, Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. Tri najuspješnije učenice koje su upućene na županijsku razinu su Klara Mihalić, Lana Srbljinović i Nastasja Sokač.

Podsjetimo, OŠ Ljudevita Modeca ostvaruje izuzetne rezultate i u ovom natjecanju jer su naše učenice dvaput za redom sudjelovale i na državnoj razini natjecanja te ovogodišnjim predstavnicama želimo puno znanja, snalažljivosti i sreće u sljedećim etapama natjecanja.

Tekst i fotografije: Martina Iveković, prof.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.