ČITANJEM DO ZVIJEZDA
Klara, Lana i Nastasja idu na županijsko

napisao Izvor Osmodec Urednik

Klara, Lana i Nastasja idu na županijsko

Šestašica Klara Mihalić, osmašica Lana Srbljinović i sedmašica Nastasja Sokač kao najuspješnije na školskoj razini upućuju se na županijsku razinu gdje će predstavljati našu školu

Natjecalo se 14 učenica

Osnovna škola Ljudevita Modeca i ove se godine tradicionalno uključila u projekt koji podupire čitanje te povezuje zanimljive činjenice iz ostalih područja kao što su geografija, povijest i opća kultura. Tema ovogodišnjeg natjecanja u čitanju i kreativnosti je „Volim London”, a tri djela koja su učenice čitale jesu Sherlock Holmes – Grimizna istraga Sir Arthura Conana Doylea, Pekinezer Princ u službi Njezina Veličanstva Krunoslava Mikulana i Zvijer iz Buckinghamske palače Davida Walliamsa. Vrlo zanimljivi naslovi i uvijek pristupačna knjižničarka Romana Erhatić i ove su godine privukli pažnju velikog broja učenika.

Na školskoj razini, koja je održana 16. prosinca, sudjelovalo je četrnaest učenica: Lana Valjak iz 5. b, Klara Mihalić iz 6. c, Nastasja Sokač, Nika Sokač, Dvina Poharc, Klea Pukec, Sasha Karre, Maria Kranjec, Leona Samarđija, Estera Katanović i Sara Plačko iz 7. d, Lana Srbljinović iz 8. a, Paola Valjak iz 8. b i Vedrana Podravec iz 8. d, a voditeljice su im učiteljice Nina Drakulić, Martina Iveković, Martina Valec-Rebić i Danijela Zagorec. Tri najuspješnije učenice koje su upućene na županijsku razinu su Klara Mihalić, Lana Srbljinović i Nastasja Sokač.

Podsjetimo, OŠ Ljudevita Modeca ostvaruje izuzetne rezultate i u ovom natjecanju jer su naše učenice dvaput za redom sudjelovale i na državnoj razini natjecanja te ovogodišnjim predstavnicama želimo puno znanja, snalažljivosti i sreće u sljedećim etapama natjecanja.

Tekst i fotografije: Martina Iveković, prof.

Povezani članci