VEČER MATEMATIKE
Večer pretvorena u tjedan 

napisao Izvor Osmodec Urednik

Večer pretvorena u tjedan

Cijeli tjedan početkom prosinca naši su učenici proveli uz zabavne matematičke aktivnosti te tako obilježili već tradicionalnu Večer matematike

Učenici prvog razreda

Večer matematike je projekt koji se održava početkom prosinca diljem Hrvatske još od 2013. Projekt organizira Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Ove godine datum održavanja pao je na 1. prosinca. Zbog raznih obaveza – terenske nastave, Gradskih sportskih igara i drugih aktivnosti – Večer matematike prerasla je u tjedan matematike u kojem su učenici od 1. do 8. razreda u područnim i matičnoj školi bez stresa brusili svoje logičke vještine i matematička znanja kroz pitalice, mozgalice, društvene igre i timski rad.

Sudjelovale su učenici dviju područnih škola: PŠ Veliki Raven s učiteljicama Sanjom Vujić (2. razred) i Jasminom Borošak (3. i 4. razred) te  PŠ Vojakovac s učiteljicom Marinom Ferendiš (3. i 4. razred). Iz matične škole pridružili su se: Anđelka Balić i 1. a, Tanja Kulović Balić i 1. c, Vanja Konfic i 2. c, Brankica Salopek i 2. b, Lucija Martinčić i 3. a, Suzana Balić i 3. b, Josipa Rabadžija i 3. c, Katarina Harča Sinković i 4. a, Nataša Majnarić i 4. b, Sandra Maurović i 4. c te učitelji viših razreda matematike sa svojim učenicima – Goran Ljaljić, Gorana Lovreković, Katarina Mijić i Gordana Podravec. Zanimljivo je da je i učiteljica Martina Iveković pronašla teme za provedbu Večeri matematike na satu hrvatskog jezika sa svojim 7. d razredom. Našlo se tu svašta, od brojeva u popularnim pjesmama do grešaka u pisanju brojeva i datuma.

Kada sve sumiramo ili zbrojimo, ukupan broj sudionika je 314, što je skoro polovina učenika naše škole! Za svaku pohvalu. O važnosti takvog načina rada koji ima cilj popularizaciju matematike nije potrebno govoriti, neka fotografije govore same!

Tekst: Gordana Podravec, prof.
Fotografije: Brankica Salopek, uč.; Jasmina Borošak, dipl. uč.; Josipa Rabadžija, dipl. uč.;
Katarina Harča Sinković, dipl. uč.; Lucija Martinčić, uč.; Nataša Majnarić, uč.; Sandra Maurović, uč.;
Suzana Balić, uč.; Anđelka Balić, uč., Gordana Podravec, prof.

Povezani članci