Top
DogađanjaŠkolska godina 2022./2023.

DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA KRIŽEVACA
Maria Kranjec nova je dječja gradonačelnica

Maria Kranjec nova je dječja gradonačelnica

U prosincu su održani izbori za novi saziv Dječjeg gradskog vijeća grada Križevaca, a na prvoj je sjednici za dječju gradonačelnicu izabrana Maria Kranjec te za njezina zamjenika Josip Kirin

Maria Kranjec i Josip Kirin

 U srijedu 7. prosinca održani su školski izbori predstavnika za 3. saziv Dječjeg gradskog vijeća grada Križevaca. Glasovanje u razredima odvijalo se tako da su petaši birali između kandidata petog razreda, šestaši između šestog razreda, a sedmaši između kandidata sedmog razreda. Jedino su učenici osmih razreda birali kandidata iz bilo kojeg razreda.

Za predstavnike naše škole izabrani su Josip Kirin, 5. e, Borna Sačarić, 6. b i Maria Kranjec, 7. d. U Vijeće su izabrani osim naših učenika i Maja Bolfan, Antonio Miklečić i Ena Jelak iz Osnovne škole „Vladimir Nazor” te Luka Kelemin iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Na prvoj sjednici održanoj 22. prosinca vijećnici su za novu dječju gradonačelnicu izabrali Mariju Kranjec, a za njezinog zamjenika Josipa Kirina. Sjednicu je vodila Melita Horvat, a vijećnicima je čestitao gradonačelnik Mario Rajn.

Tekst: Janja Karlovčec, 5. d
Fotografije: Romana Erhatić, prof.; krizevci.hr;
MVR; Martina Iveković, prof.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.