DJEČJE GRADSKO VIJEĆE GRADA KRIŽEVACA
Maria Kranjec nova je dječja gradonačelnica

napisao Izvor Osmodec Urednik

Maria Kranjec nova je dječja gradonačelnica

U prosincu su održani izbori za novi saziv Dječjeg gradskog vijeća grada Križevaca, a na prvoj je sjednici za dječju gradonačelnicu izabrana Maria Kranjec te za njezina zamjenika Josip Kirin

Maria Kranjec i Josip Kirin

 U srijedu 7. prosinca održani su školski izbori predstavnika za 3. saziv Dječjeg gradskog vijeća grada Križevaca. Glasovanje u razredima odvijalo se tako da su petaši birali između kandidata petog razreda, šestaši između šestog razreda, a sedmaši između kandidata sedmog razreda. Jedino su učenici osmih razreda birali kandidata iz bilo kojeg razreda.

Za predstavnike naše škole izabrani su Josip Kirin, 5. e, Borna Sačarić, 6. b i Maria Kranjec, 7. d. U Vijeće su izabrani osim naših učenika i Maja Bolfan, Antonio Miklečić i Ena Jelak iz Osnovne škole „Vladimir Nazor” te Luka Kelemin iz Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci.

Na prvoj sjednici održanoj 22. prosinca vijećnici su za novu dječju gradonačelnicu izabrali Mariju Kranjec, a za njezinog zamjenika Josipa Kirina. Sjednicu je vodila Melita Horvat, a vijećnicima je čestitao gradonačelnik Mario Rajn.

Tekst: Janja Karlovčec, 5. d
Fotografije: Romana Erhatić, prof.; krizevci.hr;
MVR; Martina Iveković, prof.

Povezani članci