Top

Bezbolan prelazak na eure

Od Nove godine službena valuta u Hrvatskoj bit će euro, a za taj su se trenutak pripremali učenici 7. e razreda sa svojim učiteljicama 

Spremni mi ili ne, 1. siječnja 2023. kao sredstvo plaćanja umjesto kune – dolazi euro! Kako bismo se što bezbolnije naviknuli na korištenje eura učenici 7. e i učiteljice Gordana Podravec, Ivana Dokuš  Komarica i Vedrana Rađa napravili su mali podsjetnik s uputama za „rukovanje”.

Učenici 7. e rekli su i svoje mišljenje o uvođenju eura. Većina učenika boji se da ćemo se teško naviknuti i da će sve biti skuplje, dok nekolicina smatra da će nam prijelaz biti bezbolan. Za lakše snalaženje učenici su na satovima matematike preračunali cijene nekoliko najčešće korištenih proizvoda u kućanstvima.

Na satima geografije sedmaši naše škole upoznali su povijest uvođenja eura, saznali tko ipak nije prihvatio euro te uz slikovni prikaz proučili detalje o izgledu novčanica i kovanica. Na kraju sata naučili su kako jednostavno provjeriti valjanost novčanica.

Tekst i fotografija: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.