ČITATELJSKI SUSRET
Petaši i šestaši održali Večer slova

napisao Izvor Osmodec Urednik

Petaši i šestaši održali Večer slova

U našoj se školi 25. studenoga održala Večer slova, čitateljski susret za petaše i šestaše iz B smjene. Ideju za ovo zanimljivo druženje dale su dvije šestašice, Tea Davosir i Lucija Peremin iz 6. d razreda, koje su u suradnji sa školskom knjižničarkom Romanom Erhatić organizirale sam susret

vecer-slova-9

Igre povezane s pročitanim knjigama.

Kao temu čitateljskog susreta za pete i šeste razrede organizatorice Tea Davosir i Lucija Peremin odabrale su prijateljstvo te su svi sudionici odabrali ulomak iz najdraže knjige koja govori o prijateljstvu i pročitali ga pred prijateljima. Čitanje je bilo opuštenije uz grickalice i pića, a čitalo se u mraku, uz pomoć svjetiljke i uz mirisne lučice koje su sudionici donijeli sami. U ovom čitateljskom susretu sudjelovali su i razrednici petaša iz B smjene, Velimir i Martina Iveković.

vecer-slova-1

Uživanje u slušanju čitanja uz svijeće.

Od 18 do 20 sati stigli smo pročitati odabrane ulomke i razgovarati o njima te se opustiti uz razne igrice, podijeljeni u dvije skupine, Čitateljice (Lea Lovreković iz 5. d, Iva Hrg, Ivana Sokač i Ana Kovačević iz 5. e) i Kockiće (Leon Crnčić iz 5. d, Jana Bubnjar i Lucija Peremin iz 6. d).

Nažalost, Tea Davosir, jedna od organizatorica, istog se dana ozlijedila pa nije mogla uživati s prijateljima u ovim kreativnim aktivnostima. Igrali smo pantomimu, pogodi tko sam, bacanje kocke s pitanjima iz lektira, a najuzbudljiviji dio večeri bila je potraga za skrivenom knjigom u kojoj je najuspješnija bila Lea Lovreković iz 5. d razreda.

Tekst: Leon Crnčić, 5. d
Fotografije: Lea Lovreković, 5. d,
Velimir Iveković, Martina Iveković

Povezani članci