Top
Običaji naših starihŠkolska godina 2018./2019.

ČUVARI BAŠTINE
Učenici nastupili uz KUD „Prigorje”

Učenici nastupili uz KUD „Prigorje”

Početkom prosinca učenici PŠ Veliki Raven nastupili su na predstavljanju projekta Kulturno-umjetničkog društva „Prigorje”

Učenici Područne škole Veliki Raven nastupili su 2. prosinca na predstavljanju projekta Kulturno-umjetničkog društva „Prigorje” u Vatrogasnome domu u Ravnu. Pod vodstvom svojih učiteljica Anđelke Balić i Jasmine Borošak izveli su četiri prigodne recitacije, jednu brojilicu i dva folklorna plesa uz pratnju tamburaša.

Riječ je o projektu za koji je KUD „Prigorje” dobio sredstva iz fondova Europske unije i kojemu je cilj uključivanje starijeg stanovništva u kulturni život križevačkoga kraja. Osim starijih osoba, u projekt su uključena i vrtićka i školska djeca.

Nakon učenika nastupili su članovi KUD-a „Prigorje”, a zatim su predsjednica KUD-a Martina Zrno i voditelj Ivan Vinković predstavili projekt.

Učenici PŠ Veliki Raven sa svojim učiteljicama već niz godina njeguju narodne običaje, nastupaju na različitim priredbama i surađuju s kulturno-umjetničkim društvima iz Križevaca.

– U našoj se područnoj školi 2005. održao znanstveni skup povjesničara povodom 250 godina ravenske seljačke bune. Tom prigodom su učenici PŠ Veliki Raven prvi put izveli pjesmu ravenskog kraja Jedan kumek bogati. Za tu smo pjesmu kolegica Nataša Marković i ja saznale od gđe Bare Mušlek. Prema pjevanju gđe Bare zapisale smo skladbu i naučile djecu pjevati. – ispričala je učiteljica Balić.

Tekst: Dunja Rebić, 5. r.
Fotografije: Dunja Rebić, 5. r.; MVR

Povezani članci
DJEČJE AKTIVNO LJETO
I ljeti je znanost zabavna

Osnovna škola Ljudevita Modeca bila je krajem kolovoza domaćin Dječjeg aktivnog ljeta, na kojemu su učitelji i volonteri iz Hrvatske Read more

BLAGDAN SV. MARKA KRIŽEVČANINA
Predavanje o doprinosu križevačkih škola štovanju sv. Marka

Povodom proslave blagdana sv. Marka Križevčanina profesorica Martina Valec-Rebić održala je predavanje „Doprinos križevačkih škola štovanju sv. Marka Križevčanina” u kojemu Read more