UREĐENJE ŠKOLE
Adventski duh zahvaljujući Rukotvorinama i Estetskoj grupi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Adventski duh zahvaljujući Rukotvorinama
i Estetskoj grupi

Jeste li zamijetili kako nam je škola lijepo uređena ovoga došašća? Za to su zaslužne grupa Rukotvorine i Estetska grupa

Adventski vjenčić na polukatu

Ove godine škola je lijepo uređena u adventskom duhu zahvaljujući grupi Rukotvorine profesorice Vedrane Rađe i Estetskoj grupi učiteljice Irena Horvat. Uredili su polukat u adventskome duhu pa su se tu našle adventske svijeće, borovi, snjegovići i ostali ukrasi koji nas uvode u najljepše doba godine. U prizemlju je postavljen i pingvin s rupom za lice pa se učenici mogu fotografirati.

– U školi vodim Estetsku grupu koja se brine o uređenju školskoga prostora te sam odlučila poduzeti nešto malo radikalnije kako bi se on uljepšao i učinio ugodnijim. S obzirom da se u slobodno vrijeme bavim različitim aktivnistima oko kuće, okućnice i vikendice, stekla sam neke vještine koje su mi pomogle u realizaciji te zamisli. Učenike sam pitala što misle o izboru boja i jesu li voljni sudjelovati u preuređenju. Iznenadilo me koliko se djece odazvalo. Ravnatelju sam iznijela svoju ideju, on se složio i nakon nabave matrijala (boja, kistova, brusnoga papira, kista za drvo, vijaka itd.) krenuli smo u akciju. Stare trošne klupe smo rastavili, a gornju dasku svake klupe iskoristili za  izradu sjedišta za novu klupu. Nove klupe su nastle od starih podnožja, a za neke će nam poslužiti stare automobilske gume koje su učenici obojali akrilnom bojom – crnom i zelenom. Pri piljenju i bušenju nam je pomogao naš domar Josip Hatadi. Drago mi je da su djeca vidjela kako se može reciklirati, ponovo iskoristiti nešto za što su mislili da je smeće. – ispričala je učiteljica Horvat.

Estetska grupa surađuje s grupom Rukotvorina i s likovnom grupom. Dogovaraju se oko tematskih uređenja (jesen, blagdani, proljeće, važni datumi i događaji) i zajedno ukrašavaju prostor. Na Rukotvorinama su učenici izradili adventske i božićne vjenčiće, snjegoviće, okvire, straničnike i razne druge uporabne predmete.

Tekst: Lena Ivanček, 5. r.
Fotografije: Vedrana Rađa, prof.; Irena Horvat, dipl. uč.; MVR

Povezani članci