BOŽIĆNI SAJAM RUKOTVORINA
Veliki i mali kreativci

napisao Izvor Osmodec Urednik

Veliki i mali kreativci

Profesorica Vedrana Rađa i njezini učenici sudjelovali su u organizaciji i provedbi božićnog sajma rukotvorina u Likovnoj galeriji

Kreativna radionica za najmlađe

U subotu i nedjelju  15. i 16. prosinca održao se u atriju Likovne galerije božićni sajam rukotvorina koji su organizirale križevačke umjetnice i kreativke Mihaela Kalamiza, Olga Šuica, Karmen Dragač, Jadranka Šogorić, Kristina Škledar, Dalia Katavić te naša učiteljica povijesti i voditeljica izvannastavne aktivnosti Rukotvorine, profesorica Vedrana Rađa. Na sajmu se mogao kupiti nakit, heklane dječje igračke, kape, kutijice, ukrasi i drugi ručni radovi te domaći proizvodi kao što su kupinovo vino, kolači, sir, aronija i med.

Profesorica Rađa održala je u sklopu sajma dvije radionice za djecu na kojima su mališani izrađivali ukrase za bor od drvenih štapića, vune, kartona, pompona i rola toalet papira. Svečanom ozračju pridonijela je i Križevačka djevojačka straža.

U poslijepodnevnim nedjeljnim satima nastupio je dječji zbor župe BDM Žalosne i svetog Marka Križevačanina, kojeg također vodi profesorica Rađa. Usprkos hladnoći otpjevale su niz lijepih adventskih pjesama.

Sajam je zaključen nagradnom igrom za posjetitelje.

– Svaki izlagač donirao je jedan svoj proizvod, a posjetitelji su na izlazu mogli napisati svoje podatke i ubaciti ih u kutiju. Nagrade su izvlačili sudionici radionice Magdalena Razum i David Kapor. Podijelili smo 15 lijepih nagrada: ručno izrađen nakit, kuglice, heklane predmete, rukotvorine Udruge Maslačak, vino od aronije, sir i slično. – rekla je profesorica Rađa.

Tekst: Dunja Rebić, 5. r.
Fotografije: Vedrana Rađa, prof.; MVR
Snimke: MVR

Povezani članci