DAN PLANETA ZEMLJE
Trećaši reciklirali i izradili lutke

napisao Izvor Osmodec Urednik

Trećaši reciklirali i izradili lutke

Povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje učenici 3. c razreda izrađivali su lutke od različitih materijale koji se mogu pronaći u kućanstvu, a najčešće se nakon kratkog korištenja bacaju

Učenici 3. c razreda odlučili su izraditi lutke od ostataka tkanine koju mame više ne koriste, od rola toaletnog papira, raznih trakica, plastičnih čaša, vune, dugmadi, papirnatih tanjura, komadića spužve, krpa, kvačica i žice. Sve su to materijali koji se nakon kratkog korištenja bacaju. Učenici su pokazali kako mogu izraditi prekrasne lutke.

Učenik Davor Stovrag jedini je svoju lutku sašio koristeći iglu i konac te dokazao da dječaci znaju biti i te kako spretni u šivanju.  Radili su sami, u paru ili u trojkama, prema vlastitim željama. Razvijali su maštu, originalnost, strpljivost, dosljednost, razumijevanje i poštivanje tuđeg rada. Lutke će koristiti na satovima hrvatskog jezika, prirode i društva te na dramskoj skupini. Napisat će igrokaz u kojem će njihove lutke dobiti i svoje uloge. Učenici su bili oduševljeni  radionicom i izrazili su želju da što više rade rukama.

Tekst i fotografije: Sandra Poje, uč.

Povezani članci