Top
Bolji svijetŠkolska godina 2016./2017.

DANI HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA
Učenici sudjelovali u radionicama i debati

Učenici sudjelovali u radionicama i debati

U subotu, 27. svibnja u Križevcima su po deveti put održani Dani hrvatskih svetaca i blaženika. U programu manifestacije sudjelovali su naši „Isusovi učenici” s voditeljicom Valentinom Jurišić te učenici osmog razreda pod vodstvom učiteljice Danijele Zagorec

Program manifestacije 9. Dana hrvatskih svetaca i blaženika, koju organizira Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”, počeo je u 10 sati ujutro u maloj dvorani Hrvatskoga doma. Dobrodošlicu vjeronaučnim skupinama i njihovim voditeljima izrazile su koordinatorice radionica Valentina Jurišić i Renata Vivek Božić, nakon toga su učenici uz pratnju profesorice gitare Tamare Perc otpjevali dvije pjesme.

Glavni urednik „Maloga koncila” Vojmil Žic zatim je ispričao o 51. obljetnici Maka te podijelio sudionicima albume o svecima i blaženicima.

Zatim su „tajni agenti” naše vjeronaučne skupine odveli učenike u prostorije gdje su se odvijale radionice, u kojima su pripremali točku za poslijepodnevni nastup. Radionice su završile u 12 sati i skupine su se uputile prema Hotelu „Kalnik” na ručak. U dva sata posjetili su izložbu slika o svecima i blaženicima koju je naslikala akademska slikarica Ivana Ćavar.

U tri sata u velikoj dvorani Hrvatskog doma održala se priredba na kojoj su učenici pokazali što su sve radili na radionicama. Svi prisutni dobili su po jedan primjerak „Malog ekokatoličkog kalendara”, a učenici koju su sudjelovali i Makove majice.

Navečer su učenici osmih razreda naše škole, Karlo Ivančić, Luka Dominik Pisačić i Dora Sokač, pod vodstvom učiteljice Danijele Zagorec, sudjelovali u debati „Svetost u politici”. Suparnici su im bili učenici Osnovna škole Visoko, koje je pripremio učitelj Tibor Martan. Raspravljali su o tome mogu li ili ne mogu političari živjeti svetim životom.

U debati su također sudjelovali i dr. Anto Gavrić, prodekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu, te novinar i urednik HRT-a Siniša Kovačić i glumac Robert Kurbaša. U glazbenom je dijelu programa nastupio pjevač Zvonimir Kalić, a moderatorica je bila HRT-ova urednica i voditeljica Lejdi Oreb.

Tekst: Emina Mikulec, 7. r.
Fotografije: Željko Štubelj, Željko Picig
Povezani članci
ANKETA
Kamo nakon osnovne škole?

Raspitali smo se među osmašima koju će školu upisati nakon osnove. Lijepo je znati da puno mladih želi pomagati drugima

IZLET U VARAŽDIN I ČAKOVEC
Prvaši upoznali sjever Hrvatske

U utorak, 6. lipnja učenici 1. b i 1. c razreda sa svojim učiteljicama Suzanom Balić, Ivkom Kajganić i pripravnicom Read more