DANI HRVATSKIH SVETACA I BLAŽENIKA
Učenici sudjelovali u radionicama i debati

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici sudjelovali u radionicama i debati

U subotu, 27. svibnja u Križevcima su po deveti put održani Dani hrvatskih svetaca i blaženika. U programu manifestacije sudjelovali su naši „Isusovi učenici” s voditeljicom Valentinom Jurišić te učenici osmog razreda pod vodstvom učiteljice Danijele Zagorec

Program manifestacije 9. Dana hrvatskih svetaca i blaženika, koju organizira Udruga za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić”, počeo je u 10 sati ujutro u maloj dvorani Hrvatskoga doma. Dobrodošlicu vjeronaučnim skupinama i njihovim voditeljima izrazile su koordinatorice radionica Valentina Jurišić i Renata Vivek Božić, nakon toga su učenici uz pratnju profesorice gitare Tamare Perc otpjevali dvije pjesme.

Glavni urednik „Maloga koncila” Vojmil Žic zatim je ispričao o 51. obljetnici Maka te podijelio sudionicima albume o svecima i blaženicima.

Zatim su „tajni agenti” naše vjeronaučne skupine odveli učenike u prostorije gdje su se odvijale radionice, u kojima su pripremali točku za poslijepodnevni nastup. Radionice su završile u 12 sati i skupine su se uputile prema Hotelu „Kalnik” na ručak. U dva sata posjetili su izložbu slika o svecima i blaženicima koju je naslikala akademska slikarica Ivana Ćavar.

U tri sata u velikoj dvorani Hrvatskog doma održala se priredba na kojoj su učenici pokazali što su sve radili na radionicama. Svi prisutni dobili su po jedan primjerak „Malog ekokatoličkog kalendara”, a učenici koju su sudjelovali i Makove majice.

Navečer su učenici osmih razreda naše škole, Karlo Ivančić, Luka Dominik Pisačić i Dora Sokač, pod vodstvom učiteljice Danijele Zagorec, sudjelovali u debati „Svetost u politici”. Suparnici su im bili učenici Osnovna škole Visoko, koje je pripremio učitelj Tibor Martan. Raspravljali su o tome mogu li ili ne mogu političari živjeti svetim životom.

U debati su također sudjelovali i dr. Anto Gavrić, prodekan Fakulteta filozofije i religijskih znanosti u Zagrebu, te novinar i urednik HRT-a Siniša Kovačić i glumac Robert Kurbaša. U glazbenom je dijelu programa nastupio pjevač Zvonimir Kalić, a moderatorica je bila HRT-ova urednica i voditeljica Lejdi Oreb.

Tekst: Emina Mikulec, 7. r.
Fotografije: Željko Štubelj, Željko Picig

Povezani članci