DANI HRVATSKOGA JEZIKA
Nakon susreta s piscem svi poželjeli pročitati njegove knjige 

napisao Izvor Osmodec Urednik

Nakon susreta s piscem svi poželjeli pročitati
njegove knjige 

U našoj su školi obilježeni Dani hrvatskoga jezika (11. ‒ 17. ožujka) postavljanjem prigodnih panoa i književnim susretom s Ratkom Bjelčićem. Osmaši su se oduševili književnikom i njegovim knjigama!

Povodom obilježavanja Dana hrvatskoga jezika u našoj su školi oblikovani prigodni panoi na kojima su prikazane ključne točke povijesti hrvatskoga jezika te pjesme o jeziku i domovini poznatih hrvatskih pjesnika.

Također, poznati pisac za djecu i odrasle Ratko Bjelčić posjetio je 15. ožujka naš mali grad, točnije Gradsku knjižnicu „Franjo Marković”. Učenici 8. a i 8. b razreda odazvali su se pozivu te su s knjižnjičarkom Romanom Erhatić i učiteljicom hrvatskog jezika Martinom Valec-Rebić sudjelovali na književnom susretu u multimedijskoj dvorani u knjižnici.

Druženje s književnikom i njegovim knjigama bilo je vrlo ugodno jer pisac u svojim romanima opisuje probleme koje imaju i današnja djeca. Prepričao je učenicima svoje zgode i nezgode u ljubavi, na što su se oni od srca smijali.

Pogledajte što su nam rekli osmaši o susretu s Ratkom Bjelčićem!

Meni se jako svidjelo na susretu s Ratkom Bječićem i iznimno mi je drago što sam bila prisutna upoznavanju s piscem. Tijekom susreta bilo mi je jako zanimljivo sve što nam je pisac pričao o svom životu i knjigama koje je napisao. Posebno mi se svidjelo to što je pisac bio opušten i govorio je na zabavan način te se koji put našalio na vlastiti račun. Objasnio nam je da piše za sve uzraste, od onih najmlađih pa sve do najstarijih te je kroz metaforu rekao: „Pišem za ljude od pelena do pelena.” Sve u svemu bilo mi je jako lijepo i taj susret će mi ostati u dobrom sjećanju.

Iris Berend, 8. a

Na prvi pogled mislio sam da je Ratko Bjelčić prosječna osoba, ali kad nam je počeo pričati, bio je zanimljiv, smiješan. Nasmijao sam se da me je sve trbuh bolio. Predlažem svima da čitaju njegove knjige jer su jako zabavne!

David Bingula, 8. b

 Susret s Ratkom Bjelčićem je za mene bio jako zabavan i poučan. Kod njega mi se jako svidjelo to što je smiješan, šali se na svoj račun i u svojim knjigama piše o sebi. Jako mi se svidjelo to što sebe u knjigama opisuje onakav kakav jest, a ne izmišlja svoje osobine i karakter. Većina knjiga koje nam je predstavio mi se svidjela, a neku ću definitivno u skoroj budućnosti i posuditi te sa zadovoljstvom pročitati.

Dorijan Crnčić, 8. b

Smatram da je susret s Ratkom bio jako zanimljiv. Nikad prije nisam bio na susretu s piscem pa nisam znao što očekivati, ali moram reći da sam se ugodno iznenadio jer sam očekivao da će biti dosadno. Svidjele su mi se i knjige koje je predstavio te ću ih u budućnosti i sam rado pročitati.

Nino Jokić, 8. b

Na današnjem književnom susretu s Ratkom Bjelčićem bilo je zabavno, a baš takav je i sam pisac. Drugačiji je od ostalih književnika i vrlo je pozitivna osoba. Zadovoljna sam načinom na koji nam se predstavio i želim zahvaliti našoj učiteljici što nam je pružila još jedno lijepo iskustvo.

Valnea Medač, 8. a

Susret s Ratkom Bjelčićem mi se svidio jer je Ratko bio smiješan i ima najbolju knjigu za one koji ne vole čitati. Također nam je ispričao sve o svojim knjigama i iskustvima s pisanjem. Drago mi je bilo što je došao u naš grad i nadam se da ćemo ići na još takvih izlaganja.

Vedran Pavlic, 8. b

 Susret s Ratkom Bječićem mi se svidio. Najviše mi se svidjela priča o nogometu i vjerojatno ću je posuditi. Drago mi je što sam mogao upoznati tako duhovitog pisca koji se smije svojim manama, a ne tuđim.

Mate-Franjo Selak, 8. b

Susret s Ratkom Bjelčićem mi je bio jako zanimljiv, čitao nam je neke dijelove svojih priča i svi smo mu se nasmijali na njegove šale. Rado bih opet prisustovala književnom susretu.

Marta Stručić, 8. a

Na književnom susretu s Ratkom Bjelčićem bilo je vrlo zanimljivo. Ja osobno nisam nikada prije bila na takvom susretu i ugodno sam se iznenadila. Pisac je bio vrlo šaljiv i komunikativan. Nakon predstavljanja njegovih knjiga dobila sam želju da posudim neku od njih u gradskoj knjižnici.

Ema Žohar, 8. a

Tekst: Emina Mikulec, 8. b
Fotografije: MVR

Povezani članci