HRVATSKA KAKVU ŽELIMO
Ivanu crtež s ekotemom donio dron

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ivanu crtež s ekotemom donio dron

Ivan Jaki osvojio je drugo mjesto u Koprivničko-križevačkoj županiji na likovnom natječaju Hrvatska kakvu želimo. Na svečanoj dodjeli nagrada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu za nagradu je dobio dron

Ivan s učiteljicom Tanjom Majnarić

Na natječaju Hrvatska kakvu želimo Ivan Jaki iz 4. c osvojio je, pod vodstvom svoje učiteljice Tanje Majnarić, 2. mjesto u Koprivničko-križevačkoj županiji. Riječ je o natječaju u kojemu su učenici osnovnih škola Republike Hrvatske u pjesmama, sastavcima i likovnim radovima predstavljali Hrvatsku u kakvoj žele živjeti 2030. godine.

Svečana dodjela nagrada najuspješnijim učenicima na županijskoj i nacionalnoj razini održana je 26. ožujka u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu. Na svečanosti je prisustvovalo 450 učenika, njihovih roditelja i učitelja iz 222 osnovne škole iz cijele domovine. Otvorena je izložba radova nacionalnih pobjednika, a gosti su mogli uživati i u zabavnom programu koji je vodio Luka Bulić.

– Ovo mi je bilo prvo natjecanje i jako sam ponosan što sam osvojio 2. mjesto u našoj županiji. Nacrtao sam puno parkova, dolina, vjetrenjača, električnih automobila, bicikla… Za nagradu sam dobio dron s kamerom i ruksak. Bio sam oduševljen nagradom. Volio bih se natjecati i na drugim natječajima. – rekao je Ivan.

Ivanov rad

Osim Ivana, na natječaju je sudjelovalo još nekoliko učenika.

– Osim Ivana, poslali smo radove i Pije Petrov, Mihaele Višak i Matije Međimorca, ali je samo Ivanov odabran. Tema je bila dosta široka pa smo se usmjerili na ekološke probleme i izume. Ivan ima futuristički pogled na svijet i ovo je bio idealan natječaj za njega. Odlično crta, voli crtati robote i druge izume iz budućnosti. – ispričala je učiteljica Majnarić.

Natječaj se održao u organizaciji Ministarstva regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencijom za odgoj i obrazovanje.

Tekst: Mihaela Mužak, 6. r.
Fotografije: Romana Erhatić, MVR

Povezani članci