DANI MARCELA PL. KIEPACHA
Na izložbi pod nazivom Kiepachonovacija

napisao Izvor Osmodec Urednik

Na izložbi pod nazivom Kiepachonovacija

U sklopu manifestacije Dani Marcela pl. Kiepacha u Križevcima je održana izložba inovacija pod nazivom Kiepachonovacija. Izložbu su posjetili naši učenici i profesori

Sedmaši i osmaši ispred Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci

Izložbu inovacija pod nazivom „Kiepachonovacija” održanu 8. veljače u holu Razvojnog centra i tehnološkog parka Križevci posjetili su učenici 7. e, 7. d, 8. c razreda te učenici dodatne nastave kemije i fizike. U pratnji učenika bili su učitelji Martina Iveković, Velimir Iveković, Matej Dobrić i Anica Hrlec.

− Izložba je bila interaktivnog karaktera. Na samom ulazu učenicima je predstavljeno tko je bio Marcel pl. Kiepach, gdje je radio, živio, što je izumio. Nakon toga učenici su obilazili izlagače te su vidjeli Rubensovu cijev, Teslin transformator, optički spektrometar, automatizirani sustav za miješanje pića, daljinski upravljano podvodno vozilo, samostabilizirajuću platformu s tri stupnja slobode gibanja, uređaj za mjerenje vremena reakcije na zvučne podražaje, vrtložne struje, Kundtovu cijev, projekte s microbitom, robote s umjetnom inteligencijom, rad 3D printera i brojne druge inovacije. – rekla je profesorica Hrlec.

Izložbu su posjetili i učenici iz produženog boravka s učiteljem Jasminom Ibrahimagićem.

Tekst: Janja Karlovčec, 5. r.
Fotografije: Anica Hrlec, prof.; Martina Iveković, prof.;
Matej Dobrić, mag. educ. kem.; Jasmin Ibrahimagić, mag. educ. prim. obr.

Povezani članci