DJEČJE AKTIVNO LJETO 2014.
Lijep završetak ljetnih praznika

napisao izadmin5

Lijep završetak ljetnih praznika

Završetak ljetnih praznika učenici osnovnih škola u Križevcima imali su priliku provesti u igri i druženju s volonterima Udruge „Bimbo Chiama Bimbo” iz Italije

Sudionici ljetnih radionica i igara s animatorima i učiteljima

Sudionici ljetnih radionica i igara s animatorima i učiteljima

Povezano:[do_widget_area] Druženje sedamdesetak križevačke djeca sa sedam animatora iz Brescie i jedanaest animatora iz Križevaca, započelo je posljednjeg tjedna kolovoza. Projekt Dječje aktivno ljeto četvrtu godinu zaredom provodi Pokret fokolara i Udruga „Dijete zove dijete” u suradnji s križevačkim osnovnim školama, a sastoji se od  organizacije različitih zanimljivih igara i edukativno-zabavnih radionica za djecu od osam do trinaest godina.

djecje aktivno ljeto 21

Završna priredba održana je u sportskoj dvorani naše škole

Kreativni i zaigrani

Prvi su se dan učenici upoznali i podijelili se u četiri skupine. Svaka skupina osmislila je svoje ime i pod tim su se imenom cijeli taj tjedan natjecali. Igre su bile od brijanja balona do kuglanja, košarke, odbojke i nogometa. Radilo se i u radionicama. Likovnu radionicu vodila je učiteljica Senka Ratković, a učenici su izrađivali kasice od kartona, igru memory i straničnike za knjige. Učiteljica Mira Harča vodila je radionicu u kojoj su učenici pokušali savladati umijeće šivanja, učitelj  Igor Brkić kiparsku radionicu, a Josip Šatrak folklornu. Zanimljive su bile  radionice u kojima se plesalo i glumilo, a učenici su izrađivali i rekvizite za igrokaz.

Osnovci su uživali u različitim zanimljivim igrama i edukativno-zabavnim radionicama

Završna priredba

Posljednji dan druženja bio je poseban jer su učenici u kratkom programu pokazali sve što su tih nekoliko dana naučili i osmislili u svojim radionicama. Sportska dvorana OŠ Ljudevita Modeca tako je okupila mnoge roditelje, bake i djedove koji su došli pogledati završnu priredbu. U zajedništvu OŠ Ljudevita Modeca, OŠ „Vladimir Nazor”  te  Dječjeg vrtića „Zraka sunca” ostvaren je lijep završetak ljetnih praznika, a želja svih sudionika je bila da se sljedećeg ljeta ponovo druže na isti način.

Straničnici za knjige nastali na likovnoj radionici

Straničnici za knjige nastali na likovnoj radionici

Tekst: Marko Zagorec, 7. a
Fotografije: Senka Ratković, fokolar.hr

Povezani članci