DJEČJI TJEDAN
Djeca u središtu pozornosti

napisao Izvor Osmodec Urednik

Djeca u središtu pozornosti

Petu godinu za redom u Križevcima je obilježen Dječji tjedan na kojemu su djeca mogla sudjelovati u brojnim radionicama, igrama, predstavama, pričaonicama, emisijama i natjecanjima

Učenici naše škole s gradonačelnikom Marijom Rajnom

Učenici naše škole sudjelovali su u tri aktivnosti za vrijeme Dječjeg tjedna u Križevcima, koji je trajao od 3. do 9. listopada. U ponedjeljak su se na trgu, uz ostale križevačke đake, okupili učenici 2. b i 3. c  razreda kako bi napisali poruke i zalijepili ih na staklenu ogradu na trgu. Gradonačelnik im je podijelio bombone.

Televizijska emisija

U utorak je učenica Magdalena Božić predstavljala našu školu u emisiji s gradonačelnikom na Televiziji Križevci. Svi učenici križevačkih škola postavljali su pitanja gradonačelniku. Zanimalo ih je kako je to biti gradonačelnik, na što im je odgovorio: – Nekad je naporno, gradonačelnika svi gledaju, kriv je za puno toga, i ja to razumijem zato što to tako funkcionira. Jednom kada ne budem više gradonačelnik, doći će neka nova osoba, i ona će ući u tu ‘vruću’ poziciju i vidjeti što to znači biti u fokusu. Zbog svih gradskih problema, čak i onih koji nisu u mojoj nadležnosti, građani se obraćaju meni. To je posao u kojem vas svaki dan čekaju novi problemi!

Saznali su koji su mu ciljevi u upravljanju gradom: izgraditi školske infrastrukture, izgraditi još jedan vrtić, novu školu, manju dvoranu za OŠ „Vladimir Nazor”, dovesti vodu u prigradska sela. Također su ga pitali o njegovu djetinjstvu, pa su saznali da je želio biti ravnatelj škole. Ispričao je i da je išao u glazbenu školu i tijekom srednje škole imao svoj band, tako je upoznao nove ljude i ima lijepe uspomene iz tog razdoblja života.

Predstavnici križevačkih škola u studiju Televizije Križevci

Predstava o prometu

U petak je bila predstava Mak teatra „Prvi koraci u prometu”. Predstavom su djeca na razigran način naučila kako sudjelovati u prometu, a njoj su prisustvovali učenici OŠ „Vladimir Nazor”, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te naše škole.

Razgled grada

Učenici koji pohađaju produženi boravak sudjelovali su u besplatnom razgledavanju grada s vodičem. Osobito su im se svidjeli Magdini keksi, čaj i vidikovac.

Tekst: Melani Brežac, 7. r.
Fotografije: Brankica Salopek; MVR; Danijela Švagelj

Povezani članci