Top
DogađanjaŠkolska godina 2022./2023.

DJEČJI TJEDAN
Djeca u središtu pozornosti

Djeca u središtu pozornosti

Petu godinu za redom u Križevcima je obilježen Dječji tjedan na kojemu su djeca mogla sudjelovati u brojnim radionicama, igrama, predstavama, pričaonicama, emisijama i natjecanjima

Učenici naše škole s gradonačelnikom Marijom Rajnom

Učenici naše škole sudjelovali su u tri aktivnosti za vrijeme Dječjeg tjedna u Križevcima, koji je trajao od 3. do 9. listopada. U ponedjeljak su se na trgu, uz ostale križevačke đake, okupili učenici 2. b i 3. c  razreda kako bi napisali poruke i zalijepili ih na staklenu ogradu na trgu. Gradonačelnik im je podijelio bombone.

Televizijska emisija

U utorak je učenica Magdalena Božić predstavljala našu školu u emisiji s gradonačelnikom na Televiziji Križevci. Svi učenici križevačkih škola postavljali su pitanja gradonačelniku. Zanimalo ih je kako je to biti gradonačelnik, na što im je odgovorio: – Nekad je naporno, gradonačelnika svi gledaju, kriv je za puno toga, i ja to razumijem zato što to tako funkcionira. Jednom kada ne budem više gradonačelnik, doći će neka nova osoba, i ona će ući u tu ‘vruću’ poziciju i vidjeti što to znači biti u fokusu. Zbog svih gradskih problema, čak i onih koji nisu u mojoj nadležnosti, građani se obraćaju meni. To je posao u kojem vas svaki dan čekaju novi problemi!

Saznali su koji su mu ciljevi u upravljanju gradom: izgraditi školske infrastrukture, izgraditi još jedan vrtić, novu školu, manju dvoranu za OŠ „Vladimir Nazor”, dovesti vodu u prigradska sela. Također su ga pitali o njegovu djetinjstvu, pa su saznali da je želio biti ravnatelj škole. Ispričao je i da je išao u glazbenu školu i tijekom srednje škole imao svoj band, tako je upoznao nove ljude i ima lijepe uspomene iz tog razdoblja života.

Predstavnici križevačkih škola u studiju Televizije Križevci

Predstava o prometu

U petak je bila predstava Mak teatra „Prvi koraci u prometu”. Predstavom su djeca na razigran način naučila kako sudjelovati u prometu, a njoj su prisustvovali učenici OŠ „Vladimir Nazor”, Centra za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju Križevci te naše škole.

Razgled grada

Učenici koji pohađaju produženi boravak sudjelovali su u besplatnom razgledavanju grada s vodičem. Osobito su im se svidjeli Magdini keksi, čaj i vidikovac.

Tekst: Melani Brežac, 7. r.
Fotografije: Brankica Salopek; MVR; Danijela Švagelj

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.