DJEČJI TJEDAN
Marta i Matej predstavljali našu školu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Marta i Matej predstavljali našu školu

Od 2. do 8. listopada u Križevcima je raznim aktivnostima obilježen Dječji tjedan. Marta Knežević i Matej Miklin kao predstavnici naše škole sudjelovali u radijskoj emisiji i primanju kod gradonačelnika, a učenici
7. b razreda na okupljanju na Strossmayerovom trgu 

U ponedjeljak, 2. listopada učenici Marta Knežević, 8. r. i Matej Miklin, 7. r. s učiteljicom Romanom Erhatić kao predstavnici naše škole sudjelovali su u emisiji na Radio Križevcima u kojoj su razgovarali s gradonačelnikom Mariom Rajnom povodom obilježavanja Dječjega tjedna. Učenici su iznijeli svoja razmišljanja o tome što je potrebno učiniti da bi im obrazovanje bilo kvalitetnije i ljepše.

– Sve je odlično prošlo, bila je opuštena atmosfera. Spomenula sam jednosmjensku nastavu, obnovu knjižnice i izgradnju nove dvorane za tjelesni, a Matej je malo detaljnije govorio o potrebi obnove učionica, zahoda itd. – ispričala je Marta.

Istoga dana u podne na Strossmayerovom trgu organizirano je okupljanje djece predškolske, osnovnoškolske i srednjoškolske dobi.  Uime naše škole sudjelovao je 7. b razred s učiteljicom Senkom Pleše. Svi su okupljeni učenici zajedno izviknuli moto Dječjeg tjedna „Ljubav djeci prije svega”, a zatim su na ogradu na trgu zalijepili poruke odraslima.

Primanje kod gradonačelnika

U utorak, 3. listopada gradonačenik Mario Rajn primio je učenike i učenice osnovnih i srednjih škola kako bi mogli iznijeti svoje prijedloge o boljoj kvaliteti života u našem gradu. Na sastanku s gradonačenikom iz naše su škole opet bili  Marta Knežević i Matej Miklin, u pratnji učiteljice Danijele Zagorec.

Marta je predložila da se organiziraju Dani Marcela Kiepacha, Alberta Štrige i drugih križevačkih velikana, što je gradonačelnik prihvatio kao dobru ideju. Matej je pitao za igralište u Bojnikovcu, na što je gradonačelnik odgovorio da je u planu obnova igrališta u Velikom Ravnu, a velika je potreba i u ostalim selima, tako da će trebati barem dvije godine da Bojnikovec dođe na red. Učiteljica Zagorec predložila da se na gradskom trgu kod paviljona stave lutke s rupom na mjestu lica gdje bi se turisti i ostali mogli slikati kao npr. Marcel Kiepach, Sidonija Rubido i drugi važni Križevčani.

Razgovaralo se još o kinu, zatvorenim bazenima, boljim uvjetima za ateletičare, stazi za skejt, semaforu u Gundulićevoj ulici, norijadi, kvalitetnijoj prehrani u školskim kuhinjama i kantinama te ljuljačkama za djecu s invaliditetom na gradskim igralištima. Gradonačelnik je na kraju zahvalio svim učenicima na dolasku te im poklonio križevačku čokoladu.

Tekst: Klara Stručić, 8. r.
Fotografije: Romana Erhatić, prof.; Danijela Zagorec, prof.;
Senka Pleše, dipl. uč.; facebook Radio Križevaca

Povezani članci