ERASMUS+
Moguća suradnja s francuskim učilištem

napisao Izvor Osmodec Urednik

Moguća suradnja s francuskim učilištem

Našu su školu 6. listopada posjetili predstavnici Poljoprivrednog učilišta Les Vergers iz Dola u Bretanji, regiji koja se nalazi na sjeverozapadu Francuske, kako bi dogovorili buduću suradnju 

U sklopu projekta međunarodne suradnje Erasmus+ križevačko Visoko gospodarsko učilište posjetili su predstavnici Poljoprivrednog učilišta Les Vergers iz Dola u Bretanji. Križevačka koordinatorica projekta Renata Husinec dovela ih je u našu školu kako bi se upoznali s hrvatskim osnovnoškolskim sustavom i kako bi dogovorili buduću suradnju. Zainteresirani su za  suradnju ne samo s Visokim gospodarskim učilištem, nego i s dječjim vrtićem, našom školom, staračkim domom i obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, kamo bi slali svoje učenike na praksu u trajanju od dva tjedna za učenike do dva mjeseca za studente.

Delegaciju su činili Philippe Pinot, direktor Poljoprivrednog učilišta Les Vergers, Nathalie Carpentier, šefica Ureda za međunarodnu suradnju i Erasmus+ koordinatorica, profesorica Bobon koja je odgovorna za organizaciju staža polaznika učilišta u inozemstvu i profesor Battin koji predaje predmete iz područja poljoprivredne mehanizacije. Goste su dočekali ravnatelj Dražen Bokan  i učitelj Josip Žulj. Nakon razgovora i dogovora o suradnji učitelj Žulj poklonio im je snimku Večeri francusko-hrvatskih veza „Samo se srcem dobro vidi” koju su održali naši učenici 2014. godine i sliku Pariza koju su nacrtali učenici naše škole.

Na kraju su kratko pogledali nastavu hrvatskoga jezika u 8. b razredu na kojoj su učenici gledali svoje videovijesti snimljene za sat lektire Starac i more.

 

Tekst: Emina Mikulec, 8. r.
Fotografije: Emina Mikulec, 8. r.; Martina Valec-Rebić, prof.

.

Povezani članci