Top
KulturaŠkolska godina 2022./2023.

DOČEK ZA PRVAŠIĆE
Dobro došli, prvaši!

Dobro došli, prvaši!

U novoj sportskoj dvorani održana je 5. rujna vesela priredba za novu generaciju prvašića

Veći su učenici mališanima poželjeli sreću

Kako bi se prvašići osjećali dobrodošli, i ove je godine organizirana priredba u njihovu čast. U priredbi, koja je održana u sportskoj dvorani 5. rujna, sudjelovali su učenici područnih škola i učenici matične škole. Na početku se učenicima i njihovim roditeljima obratio ravnatelj škole Tomislav Bogdanović zaželjevši prvašima sretan početak i cijelo školovanje. Nakon recitatorskih, pjevanih i plesnih točaka učiteljice su pozvale svoje učenike i upoznale se s njima.

Ravnatelj Tomislav Bogdanović

Iako škola još nije bila započela, učenici su marljivo vježbali svoje točke za priredbu. Mali je zbor otpjevao Himnu škole, a zatim mališanima dobro poznate pjesme Dva i dva su četiri, Ha-ha-ha, ho-ho-ho. Na kraju su ih i rasplesali zadnjom pjesmom Kad si sretan. Zbor je vodila učiteljica glazbene kulture Ivona Božić.

Mali školski zbor

Pjesmu Prvi dan škole izrecitirao je učenik 4. d razreda Roko Jagoić (voditeljica Tanja Kulović Balić). Učenice 1. c razreda plesale su na pjesmu Škola (voditeljica Vanja Konfic). Učenica 3. a razreda Hana Androić recitirala je pjesmu Kapa dolje (voditeljica Katarina Harča Sinković). Na pjesmu ABC plesale su učenice 4. c razreda, a voditeljica im je Sanja Vujić.

Pjesmu Puž na ljetovanju recitirala je Katarina Stručić, a Kad skakavac ide na spavanje recitirala je učenica Nikol Švagelj. Učenice su iz 1. r. PŠ Sveta Helena, a uvježbala ih je Renata Krulić. Učenici 4. c razreda Ivan Pavao Mesaroš, Mateo Šeliga, Lucija Zagorščak, Nikolina Konfic i Josipa Konfic recitirali su pjesmu Kako živi Antuntun  (voditeljica Tanja Majnarić).

Plesačice iz 1. a plesale su na pjesmu Abeceda (voditeljica Nataša Marković). Učenici PŠ Vojakovac recitirali su pjesmu Sretno prvašići koju je napisala njihova učiteljica Draženka Pušić. Uz učiteljicu Pušić, uvježbavala ih je i učiteljica Ivana Frečec. Najave je čitao Jakov Svetić, također učenik PŠ Vojakovac, pod mentorstvom učiteljice Pušić.

Koordinatorice priredbe bile su učiteljice Draženka Pušić, Vanja Konfic i Tanja Majnarić. Scenu su izradile učiteljice Sanja Vujić, Jelena Kuzijev i učitelj Jasmin Ibrahimgaić. Tehničku podršku osigurao je učitelj Zvonimir Marković.

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.