Top
DogađanjaŠkolska godina 2022./2023.

DVOJE UČITELJA OTIŠLO U MIROVINU
Sretno u mirovini!

Sretno u mirovini!

Učiteljica geografije Ruža Zlatar i učitelj tehničke kulture Marijan Ivanović od nove školske godine novopečeni su umirovljenici. Neka im dani u mirovini budu mirni, radosni i ispunjeni aktivnostima koje vole!

Krajem šk. godine 2021./2022. u mirovinu je otišlo dvoje naših dragih učitelja: učiteljica geografije Ruža Zlatar i učitelj tehničke kulture Marijan Ivanović. Na sjednici 31. kolovoza ravnatelj i socijalna pedagoginja predali su im poklon uime kolektiva uz lijepe želje za ispunjene umirovljeničke dane.

Hvala im na profesionalnome pristupu poslu i trudu da svoja znanja i vještine prenesu na mlađe generacije. Prilika je to da se prisjetimo njihovih biografija.

 

RUŽA ZLATAR

Ruža Zlatar rođena je 13. kolovoza 1957. u Varaždinu. Roditelji su joj se preselili u Lubenu, pa je osnovnu školu pohađala u Cugovcu i Gradecu. Gimnaziju je završila u Vrbovcu. Po završetku gimnazije upisala je Pedagošku akademiju u Zagrebu. Prvo radno mjesto bila joj je OŠ Sidonije Rubido Erdödy u Gornjoj Rijeci. Uz rad upisala je Prirodoslovno-matematički fakultet, odsjek Geografije, koju je završila i stekla zvanje profesorice geografije. Od 1. rujna 1991. radila je u OŠ Ljudevita Modeca Križevci, gdje je ostala do umirovljenja.

Geografiju je zavoljela još u osnovnoj školi zahvaljujući izuzetno zanimljivoj učiteljici, koja je u njoj potaknula želju za upoznavanjem novih krajeva i ljudi diljem svijeta. Svoj je predmet poučavala s puno ljubavi i trudila se kod učenika potaknuti interes za geografiju.

Radila je i za nakladničku kuću „Ljevak” kao autorica ispita iz geografije za 6. razred. S učenicima je sudjelovala na natjecanjima iz geografije i postizala dobre rezultate. Jedna joj je učenica sudjelovala na državnom natjecanju, na kojem je osvojila 6. mjesto. Surađivala je i s HTV-om u emisiji „Nulti sat”. U školu je na njezin poziv došao i zamjenik veleposlanika Indije, a kasnije je s kolegicom Danijelom Zagorec i troje učenika bila gost kod veleposlanika Indije. Učenici su bili nagrađeni za esej o Gandiju. Sudjelovala je i u brojnim drugim projektima škole, među kojima se ističe Dan Japana.

Majka je dviju kćeri Petre i Lane, i baka  unuka Eme i Pie. Iz Križevaca se odselila u Zagreb gdje i danas živi. Voli putovati i pa će joj umirovljenički dani biti prilika za nova putovanja.

MARIJAN IVANOVIĆ

Marijan Ivanović rođen je 12. srpnja 1957. u Koprivnici. Djetinjstvo i osnovnoškolsko obrazovanje proveo je u selu Kalnik, gdje mu je majka radila kao učiteljica, a otac je bio djelatnik Elektre Križevci. Na Kalniku boravi do 1971. kad se seli u Križevce, gdje upisuje srednju tehničku školu. Završetkom srednje škole zapošljava se u tvornici „Čelik” Križevci kao tehnolog u pripremi proizvodnje transportne opreme, gdje odrađuje pripravnički staž te postaje samostalni tehnolog. Godine 1978. odlazi na odsluženje vojnog roka. Nakon povratka iz vojske nastavlja raditi u tvornici „Čelik” sve do njezina zatvaranja 1990.

U razdoblju od 1980. slobodno vrijeme provodi baveći se glazbom u nekoliko glazbenih sastava. Provodi najljepše doba u životu s prijateljima na putovanjima i raznim druženjima, a dolazi vrijeme kada treba zasnovati obitelj. Vjenčao se sa suprugom Marinom, a kum na vjenčanju bio mu je Davorin Bogović, bivši frontmen grupe „Prljavo kazalište” s kojim i danas održava bliske i obiteljske veze. Ponosan je otac dvoje djece, sina Ivana i kćeri Sanje, te djed četverogodišnje unuke Lade.

Od 1993. zapošljava se u OŠ Ljudevita Modeca Križevci kao učitelj tehničke kulture. Godine 1995. uz rad upisuje Pedagoški fakultet u Rijeci, na odsjeku za Politehniku i praktičnu nastavu, koji završava te stječe zvanje nastavnika praktične nastave. U jesen iste godine odlazi kao tehnološki višak u Osnovnu školu Kalnik. Tamo predaje tehničku kulturu i informatiku pa ponovo uz rad studira u Rijeci na Filozofskom fakultetu na odsjeku Politehnika i informatika, gdje stječe zvanje magistra edukacije politehnike i informatike. Od 2014. vraća se  u Osnovnu školu Ljudevita Modeca Križevci, gdje radi sve do umirovljenja.

Povezani članci
Predstava „500 ljeta Judite”

Povodom obilježavanja 500 godina od tiskanja djela Judite „oca hrvatske književnosti” Marka Marulića, učenici naše škole sa svojim su mentoricama pripremili 8. Read more

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci – Virtualni koncert i izložbe, šk. god. 2021./2022.

Dan škole OŠ Ljudevita Modeca Križevci 20. svibnja 2022. obilježen je virtualnim koncertom i izložbama.