DRŽAVNA NAGRADA ZA 2021./2022.
Čak tri naše profesorice među najuspješnijim učiteljima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Čak tri naše profesorice među najuspješnijim učiteljima

Naša se škola i ove godine može pohvaliti da ima učiteljice koje je Ministarstvo znanosti i obrazovanja prepoznalo i nagradilo kao najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike, ovaj put čak njih tri!

Martina Valec-Rebić, Sandra Poštić i Marjana Fržović na dodjeli nagrada u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu

Tri učiteljice naše škole, Marjana Fržović, Sandra Poštić i Martina Valec-Rebić, nagrađene su na Svjetski dan učitelja, a događaj je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu organiziralo Ministarstvo znanosti i obrazovanja koje je i ove školske godine nagradilo najuspješnije odgojno-obrazovne djelatnike iz cijele Hrvatske. Povjerenstvo je odabralo je 513 najuspješnijih učitelja i nastavnika u školskoj godini 2021./2022. te ih nagradilo novčanim iznosom od 10 000 kuna bruto.

Nagrađena je Marjana Fržović, profesorica tjelesne i zdravstvene kulture, i to za mentorstvo učenicima na državnoj razini, predavanja na županijskoj razini, predavanja na međunarodnoj razini, rad u stručnim vijećima, objavljivanje stručnog članka u Republici Hrvatskoj, koordiniranje projekata na državnoj razini te pripremanje i organizaciju javnih događaja na županijskoj razini.

Sandra Poštić, profesorica glazbene kulture, nagrađena je zbog mentorstva učenicima na natjecanjima, održanih predavanja na županijskoj razini, dijeljenja primjera dobre prakse primjene inovativnih metoda poučavanja, objavljivanja oglednih primjera prilagodbi metoda i sadržaja rada s učenicima s posebnim potrebama, vođenja projekta na državnoj razini, sudjelovanja u realizaciji projekata na međunarodnoj razini i uređivanja školske mrežne stranice. Profesorici Poštić ovo je druga takva nagrada.

Profesorica hrvatskog jezika Martina Valec-Rebić treći je put dobila ovu nagradu, a zaslužila ju je za mentorstvo učenicima na državnoj razini te predavanje na državnoj razini.  Tu je također i rad u strukovnim udrugama, objava stručnog članka u Republici Hrvatskoj, autorstvo i suautorstvo stručnih knjiga, ali i vođenje ili koordiniranje projekta na državnoj razini u trajanju od jedne godine. Ne treba zanemariti i uređivanje školskih mrežnih stranica i organizaciju javnih događaja.

Učiteljice su tom prigodom pozvane i na prijem kod gradonačelnika Marija Rajna i župana Darka Korena kako bi im čestitali i iskazali zahvalnost za predan rad u odgojno-obrazovnome sustavu. Grad je svakoj učiteljici darovao cvijeće, vino i 2 500 kuna bruto, a župan monografiju Koprivničko-križevačke županije te čaj i med lokalnih proizvođača.

Svečanost dodjele nagrada u Zagrebu
Prijem kod gradonačelnika
Prijem kod gradonačelnika
Prijem kod župana
Prijem kod župana
Prijem kod župana
Prijem kod župana

Tekst: Magdalena Božić, 7. r.
Fotografije: MVR; krizevci.hr; kckzz.hr

Povezani članci