Top
Kultura

DUHOVNO STVARALAŠTVO
Laura osvojila treću nagradu na Dječjem „Kranjčiću”

Laura osvojila treću nagradu na Dječjem „Kranjčiću”

Već osam godina naša škola organizira Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” na kojemu se nagrade najuspješniji učenici, autori literarnih i likovnih radova. Ove je godine među nagrađenima i naša učenica 8. r. Laura Tomašić pod mentorstvom vjeroučiteljice Valentine Jurišić

Naša je škola uspješno odradila još jednu završnu svečanost natječaja za književno i likovno stvaralaštvo učenika osnovnih škola. U subotu 13. travnja na završnoj svečanosti 8. Susreta hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” dodijeljene su nagrade učenicima najuspješnijih radova.

Širi izbor radova objavljen je u krasnom zborniku pod nazivom Učitelju, gdje stanuješ? Na svečanosti javno je izvedeno 18 književnih radova, dok su likovni radovi pokazani na virtualnoj izložbi Dobro došli u školi.

Program su vodili Lea Štragelj i David Lučki, učenici 8. razreda.  Igor Valčević iz 8. r. glumio je Stjepana Kranjčića. U glazbenome dijelu programa nastupili su Gabriel Božić i Dunja Rebić s Himnom škole, Marta Šiler s pjesmom Učitelju gdje stanuješ? te zbor Učiteljskoga fakulteta u Zagrebu. Učenice 3. r. Magdalena Božić, Ines Čevisek, Dora DevčićMagdalena Ištok, Eva Majdak, Pia Sertić i Larisa Šantatić otplesale su ples Tarantella.

Poezija

U žanru poezije prvu je nagradu stručnog ocjenjivačkog suda za pjesmu „Učiti na vrelu tvoje ljubavi” osvojio učenik 7. razreda Osnovne škole „Josip Kozaracˮ iz Slavonskog Šamca Fabijan Vođinac (mentor Josip Galović). Druga je nagrada za pjesmu „Učitelj moj i Bog moj” pripala Nataly Kombol, učenici 5. razreda Osnovne škole Turnić iz Rijeke (mentorica Vesna Rabak). Treću je nagradu osvojio učenik 3. razreda Osnovne škole Turnić iz Rijeke Antonio Pejić za pjesmu „Škola je fora” (mentorica Vesna Rabak).

Dodatne nagrade za poeziju dobili su Emily Muka iz OŠ Dragalić, Zana Čičin-Mašansker iz OŠ „Braća Radićˮ u Koprivnici, Lucija Stošija Bratović iz PŠ Paljuv, Novigrad, Sara Rušak iz Koprivnice te Tena Gabrić iz OŠ „Ivan Goran Kovačićˮ, Slavonski Brod.

Proza

U žanru proze prvu je nagradu stručnog ocjenjivačkog suda za priču „Judina kreda” osvojio Luka Lončar, učenik 6. razreda OŠ Belec (mentor Mario Šimudvarac). Drugu je nagradu za rad „Jedan je Emanuel…” osvojio Fabijan Vođinac, učenik 7. razreda OŠ „Josip Kozaracˮ iz Slavonskog Šamca (mentor Josip Galović), dok je treća nagrada pripala Lauri Tomašić, učenici 8. razreda OŠ Ljudevita Modeca iz Križevaca za rad „Tikovi” (mentorica Valentina Jurišić).

Laura Tomašić

Dodatne su nagrade osvojile Laura Lukačević iz OŠ Turnić, Rijeka, Marta Klimpak iz OŠ Visoko te Margareta Šurina iz Oš Sesvete.

Igrokazi

U žanru igrokaza prvu nagradu stručnog ocjenjivačkog suda osvojila je učenica 5. razreda OŠ Visoko Elena Šturbek za igrokaz „Vid i učitelji” (mentor Tibor Martan). Druga nagrada za igrokaz „O galebu i Isusu” pripala je Ivone Plivelić, učenici 7. razreda OŠ Petrijanec (mentorica Željka Rabuzin), a treću nagradu za igrokaz „Učiteljica Marica” osvojila je učenica 5. razreda OŠ Visoko kraj Novog Marofa Matea Pavliček (mentor Tibor Martan).

Dodatnu nagradu dobila je Doroteja Adamić iz OŠ Visoko.

Likovno stvaralaštvo

Prvu nagradu za likovno stvaralaštvo stručnog ocjenjivačkog suda za rad „Učiteljice” osvojio je Marijan Gazdić, učenik Centra za odgoj i obrazovanje „Ivan Štarkˮ iz Osijeka (mentorica Ivana Boda). Drugu nagradu za likovno stvaralaštvo za rad „Učim život” osvojila je Lana Humić, učenica 6. razreda OŠ Alojzija Stepinca iz Zagreba (mentorica Dragica Lovrić), dok je treću nagradu za rad „Naša učiteljica” osvojila Andrea Marić, učenica 2. razreda OŠ Josipa Lovretića iz Otoka (mentorica Martina Baković).

Dodatne su nagrade dobile Mija Filipić iz OŠ „Antun Nemčić Gostovinskiˮ, Koprivnica, Nicol Radanac iz Koprivnice te Lara Zekić iz OŠ Retkovec.

Radionice

Nakon svečanosti program se nastavio u našoj školi. Gosti su najprije pogledali likovnu izložbu i ručali, a zatim su održane radionice za djecu i mentore. Prof. Vesna Budinski održala je radionicu „Kršćanske vrednote u dječjem stvaralaštvu” za mentore, a učiteljice Lucija Martinčić i Jelena Kuzijev Topolovčan za učenike. Susret je završen turističkim obilaskom Križevaca.

Tekst: Dunja Rebić, 5. r.
Fotografije: MVR; Dunja Rebić, 5. r.; Marko Horvat, uč.

Povezani članci
DAN ŠKOLE
Proslavili smo rođendan škole uz običaje naših starih

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma proslavljen je 30. svibnja Dan škole priredbom u duhu prošlosti i narodnih običaja

PROJEKT „POSVOJNI PISAC”
Trećaši „posvojili” književnicu Nives Madunić Barišić

Učenici 3. b razreda treći put sudjeluju u projektu „Posvojeni pisac” u kojemu se upoznaju sa stvaralaštvom jednoga suvremenog književnika. Read more