EKOPROJEKT
Sedmaši s nagradom od skupljenih baterija organizirali izlet

napisao Izvor Osmodec Urednik

Sedmaši s nagradom od skupljenih baterija organizirali izlet  

Učenici 7. c razreda sa svojom su razrednicom Katarinom Mijić prošle školske godine bili vrijedni u sakupljanju starih baterija te su osvojenu drugu nagradu u iznosu od 600 kn upotrijebili za organizaciju izleta u Zagreb

Učenici 7. c razreda sa svojom su razrednicom Katarinom Mijić prošle školske godine bili vrijedni u sakupljanju starih baterija. Riječ je o ekološkom projektu tvrtke Friš d. o. o. iz Križevaca, koja od 2010. provodi projekt Skupljajmo zajedno stare baterije i u kojem je naša škola u šk. godini 2016./2017. s prikupljenih 567 kilograma baterija zauzela treće mjesto od ukupno 61 škole iz cijele Hrvatske. Učenici su nagrađeni i na razini škole te je tako 7. c razred osvojio drugu nagradu u iznosu od 600 kn (prvu je nagradu osvojio 3. c, a treću 3. a).

Sedmaši su osvojenu novčanu nagradu upotrijebili za organizaciju izleta u Zagreb te su 10. studenog posjetili Cinestar u Arena centru i Zoološki vrt.

‒ Prijevoznička tvrtka Ivko bus, vlasnika Ivana Konjačića iz Marinovca, velikodušno je sudjelovala u organizaciji našeg izleta tako što nam je poklonila besplatan prijevoz. Od srca zahvaljujemo donatorima što su nam uveselili taj dan. U Zagrebu smo najprije u Cinestaru pogledali film Mali Bigfoot, a zatim smo posjetili McDonald’s gdje su naši učenici utažili glad. Nakon toga uputili smo se u Zoološki vrt grada Zagreba gdje smo imali organiziranu edukaciju i vidjeli razne životinje. Učenici su se vratili kući veseli i zadovoljni, stoga ćemo i ove godine rado skupljati stare baterije ‒ ispričala je učiteljica Katarina Mijić.

Tekst: Emina Mikulec, 8. r.
Fotografije: Katarina Mijić, mag. prim. obraz. i mat.

Povezani članci