EUROPSKI DAN JEZIKA
Dobri den! Bonjour! Bon dia! Buenos dias!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Dobri den! Bonjour! Bon dia! Buenos dias!

U utorak, 26. rujna na našim se hodnicima moglo čuti pozdrave na raznim europskim jezicima. Učenici su na satima engleskog i njemačkog jezika raznim aktivnostima obilježili Dan europskih jezika

Krajem rujna u našoj je školi obilježen Europski dan jezika. To je dan koji promiče učenje jezika diljem Europe. Učitelji stranih jezika s učenicima su radili zanimljive projekte. Učiteljica Irena Horvat na nastavi je engleskoga jezika s učenicima od 5. do 8. razreda igrala igre i kvizove, a nagrade su bile narukvice i naljepnice s različitim jezicima. Učenici 4. a, 5. c i 5. d razreda natjecali su se u pogađanju pozdrava na raznim europskim jezicima.

– Radi se o danu kojim se želi osvijestiti javnost o važnosti učenja jezika kako bi se povećalo međukulturno razumijevanje, promicala bogata jezična i kulturna raznolikost Europe te  poticalo cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje. Budući da učenici vole kvizove i natjecanja, bilo je očekivano da ću ih lako motivirati za predloženi zadatak. Radom u grupi uče surađivati i uvažati tuđe mišljenje jer će samo zajedničkim radom ostvariti dobar rezultat. Usput su se zabavili i naučili nove riječi i izraze što me jako veseli. Vjerujem da su se neki „zarazili” interesom za učenje još nekog stranog jezika. – rekla je učiteljica Irena.

Učitelj Krunoslav Puškar na nastavi njemačkoga jezika s učenicima je imao projekt na temu esperanta, umjetnog međunarodnog jezika kojemu je namjena unaprijediti komunikaciju među narodima. Učenici su s profesorima radili panoe u učionici i na hodniku.

 

Tekst: Radmila Vitanović, 8. r.
Fotografije: Irena Horvat, prof.

Povezani članci